Galerii ja video: Peterburi moelooja Lilia Kisselenko võlus Tallinna moenädalal minimalistliku stiiliga

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Lisaks kohalikele moeloojatele, esitlesid Tallinna moenädalal oma loomingut ka kaks Peterburi tuntuimat moedisainerit Lilia Kisselenko ja Leonid Alexeev.

Külalised Peterburist andsid kohalikule moe-elule vürtsi hoopis teistmoodi stiiliga. Lilia Kisselenko must-tumesinine, raskepärane ja romantiliselt sünge kollektsioon mõjus küllalt põhjamaiselt.

Kisselenko kollektsioonis valitsesid rõhutatult kehakuju mitte rõhutavad siluetid, ajaloo stilisatsioonid, maskuliinsed detailid ja dramaatilised peakatted. Olgugi kaasaja minimalismist kantud, oli mulje omamoodi tšehhovlik.

Lilia Kisselenko on juba aastaid Peterburi moe sünonüümiks, olles nii riiklikult kui ajakirja Vogue poolt tunnustatud moekunstnik. Naise töödes on palju minimalismi ning see peaks tema loomingu meie põhjamaise maitsega publikule veelgi omasemaks muutma.

Lilia Kisselenko on lõpetanud Moskva Tehnikainstituudi ja pärast seda töötanud Leningradis mustreid disainides. Tallinnaga on tal eriline side – 1991. aastal tuli just siin, tollaste Tallinna Moepäevade raames välja tema esimene autorikollektsioon.

Lilia Kisselenko nimeline kaubamärk asutati aastal 1998 ja juba aastal 2000 valis Vogue ta aasta disaineriks. Alates 2004. aastast disainib Lilia Kisselenko ka ehteid Jaapani firmale Beoluna, ehtedisaini eest on ta pälvinud Heringsdorfis Balti Moeauhinna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles