Mis viitab sellele, et mees on armunud?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Üldiselt kipuvad mehed kõndima naistest kiiremini, aga nüüd on teadlased kindlaks teinud, et kui mees kõnnib koos naisega, keda ta armastab, siis on mehe tempo aeglasem.

Liikumiskiiruse määravad füüsilised omadused ning nende kasutamine nii, et energiakulu oleks minimaalne. Mass ja alumiste jäsemete pikkus mõjutavad kiirust ning üldiselt on meestel massi rohkem ja ka nende jalad on naiste omadest pikemad, kirjutab healthland.time.com.

Teadlastele pakkus huvi aga see, mis juhtub siis, kui mees ja naine kõnnivad koos. Kes oma liikumiskiirust siis muudab? Tuli välja, et seda teevad mehed.

Uuringute käigus tuli välja, et kui mehed kõndisid koos naistega, aeglustasid nad oma sammu, et see sobiks kaaslase tempoga, aga seda vaid juhul, kui naise näol oli tegemist nende kallimaga. Kui mehed kõndisid koos sõpradega, olgu siis naissoost või meessoost, ei muutunud eriti kellegi liikumiskiirus.

Bioloogilisest vaatenurgast on teadlaste kinnitusel täiesti normaalne, et just mehed muudavad oma tempot. Seda seetõttu, et naise reproduktiivne süsteem on tundlik energia muutuste suhtes ning liigne energiakulu võib raskendada naise võimet rasestuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles