TAI: haigena sündinud laste arv on vähenenud

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vastsündinu Elite erakliinikus.
Vastsündinu Elite erakliinikus. Foto: Sille Annuk / Postimees

Tervise Arengu Instituudi (TAI) tervisestatistika ja terviseuuringute andmebaasis avaldati vastsündinute haigestumise andmed möödunud aasta kohta. Ilmnes, et 2012. aastal sündis Eestis kokku 14 369 last. Neist haigena sündis 3567 ja neil diagnoositi kokku 6118 haigust.

Võrreldes 2011. aastaga on vähenenud elussündide (512 elussündi vähem) ja haigena sündinud laste (57 haigena sündinud last vähem) arv, kuid neil diagnoositud haiguste arv on suurenenud (272 diagnoosi rohkem), vahendab portaal Meditsiiniuudised.

Sellest tulenevalt on haigete vastsündinute arv 1000 elussünni kohta kasvanud 243,5-lt 248,2-ni ning haiguste arv 1000 elusünnikohta 392,9-lt 425,8-ni.

Sarnaselt eelmisele aastale oli kõige rohkem diagnoositud haigusi, mida klassifitseeritakse muude vastsündinuhaiguste alla, sellele järgnesid lühiaegse raseduse ja väikese sünnikaaluga seotud haigusseisundid ning sünniperioodile iseloomulikud nakkused.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles