Kuus põhjust, miks ei peaks abielluma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kõik inimesed ei unista suurtest pulmadest ja altari ees oma kallimale jah-sõna ütlemisest. Huff Post toob välja mõned põhjused, miks ei pea tingimata abielluma.

Kui sa pole abielus, siis see ei tähenda veel, et sa jääd üksi

Kui inimesed abielluvad, siis eeldatakse, et sul on alati keegi, kes su kõrval seisab, nii heas kui halvas. Aga see ei tähenda, et vallalistel poleks kedagi, kellele loota. Vallalised jagavad oma elu sõprade, armsamate, õdede-vedade, naabrite ja kolleegidega. Nad lihtsalt ei ela koos abikaasaga. Võib-olla käiakse kohtingutel. Võib-olla ollakse kaheaastases suhtes ja seejärel viieaastases suhtes. Võib-olla hoidutakse üldse romantilistest suhetest. Selleks, et kogeda asju, mida abielu paaridele pakub, ei pea abielluma. Elu võib ka ilma abieluta olla rikkalik ja intiimne.

Armastus on müstiline...

...aga abielu on lihtne ja tavaline. Paljude paaride jaoks pole see tähtis, et nende armastus oleks paberil või sõrmuste vahetamisega defineeritud. Armastuse ilu seisnebki selles, et seda ei saa sõnadesse panna ning selle tähendus on pidevalt muutuv.

Tõeline kindlustunne tuleb sellest, et sind tuntakse ja armastatakse hoolimata kõigest

Elus tuleb ikka ette raskemaid hetki, abielu ei mängi siinkohal mingit rolli. Aga kindlustunne aitab neist hetkedest üle saada. Kindlustunne tuleb näiteks lastelt, kes pika lasteaiapäeva lõpus tulevad ja kallistavad sind. Kindlustunne tuleb elukaaslaselt, kes ilma sõnadeta mõistab, kui naine vajab õhtul tükikest shokolaadi. Kindlustunne tuleb parimatelt sõpradelt, kes tajuvad, kui sul on tööl rasked ajad ja kutsuvad sind näiteks rabamatkale. See, kui su lähedased tunnevad ja austavad sind, pakub kõige suuremat kindlustunnet. Selleks pole abikaasat vaja.

Ka ilma abieluta võid sõrmuse saada

Mõned naised, kes on juba viis või enam aastat suhtes olnud, tabavad end ühel hetkel mõttelt, et nad sooviksid midagi, mis nende suhet sümboliseeriks ja neil kogu aeg kaasas oleks. Nad ei igatse tingimata abielu ja pulmapidu, ent sõrmuse võib mees naisele ju ikkagi kinkida.

Abielu pole igavene

Kui vabaabielus olev paar seisab silmitsi raskustega, siis on mõnevõrra lohutav teada, et kui asjad peaksid tõesti halvasti minema, siis seaduse silmis saavad nad nüüd ja kohe lahku minna. Neid hoiab koos vaid nende endi tahe suhe toimima panna. Kui asjad peaksid aga väljakannatamatuks muutuma, võivad nad lahku minna, ilma advokaate asjasse segamata.

Alati on ju võimalik järgmisel aastal abielluda. Või ülejärgmisel

Iga suhe on erinev. Sa võid korra olla suhtes mehega, kes ei taha kunagi abielluda ning siis hakkad ka ise mõtlema, et milleks abielu. Järgmises suhtes võib mees sulle aga juba paari kuu möödudes abieluettepaneku teha ja sa võtad selle vastu. Mõnes mõttes ongi oluline see, et abielu suhtes hoitakse oma võimalused avatuna. Mitte keegi meist ei tea, mida tulevik toob, seega tuleks edasi liikuda avatud meele ja südamega, sest vaid nii saavad parimad seiklused juhtuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles