Huvitavaid võimalusi, kuidas oma elu nüüd ja kohe paremaks muuta

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kas sinu eluviis on valdavalt istuv? Kas mõtled tihti, et peaksid rohkem liigutama, ent see tundub teoorias lihtsam kui praktikas? Millised harjumused võiks omaks võtta, et elada kauem ja tervislikumalt?

Siin on seitse nõuannet, kuidas paremini toituda, liikuda ja magada, kirjutab Yahoo! Shine.

Madalam toatemperatuur magamistoas. Keera magamistoas temperatuuri paari kraadi võrra vähemaks sellest, millega sa päeva ajal harjunud oled. See annab su kehale ja ajule märku, et on aeg magama jääda.

Ära mõtle pidevalt trenni peale. Pole tähtis, kui palju sa oma tervisest hoolid - kui sulle pole kunagi füüsiline treening meeldinud, siis tõenäoliselt üritad seda ka täiskasvanuna vältida. Kasvõi ainuüksi trenni peale mõtlemine võib mõne inimese jaoks olla eemaletõukav. Paljude jaoks on kõige raskem osa treeningu alustamine, seega kinnita endale, et pead trenni tegema vaid 10 minutit. Kui need 10 minutit on möödas, siis tunned end juba enesekindlamalt ja suure tõenäosusega jätkad treenimist. See on vaimne trikk, mis toimib iga kord.

Väldi elektroonika kasutamisest tingitud veidraid poose. Kõigil on nutitelefon või sülearvuti ja sageli roomame nende imevidinate ümber täiesti ebaloomulikes poosides, mis võivad panna selja, randmed või kaela valutama. Ürita taolisi harjumusi muuta, kasuta hiirega tööd tehes vahelduseks teist kätt, ära hoia telefoni kogu aeg sama kõrva juures. Sellised pisiasjad võivad tähendada suuri muutusi.

Ära kontrolli oma e-kirju enne uneaega. Kui peaks juhtuma, et mõnes kirjas peituvad negatiivsed uudised, siis need hoiavad sind lihtsalt kauem üleval, kui juhtud neid lugema vahetult enne voodisse minekut. Samuti pikendab ärkvelolekut elektrooniliste vidinate ere valgustus.

Ära lihtsalt istu teleri ees. Ühe uuringu järgi lüheneb üle 25-aastase inimese eluiga 22 minutit iga teleri ees istutud tunni kohta. Ära lihtsalt istu diivanil, leia võimalusi, kuidas aktiivselt telerit vaadata.

Muuda oma söögitegemisharjumusi. Kui oled siiani eelistanud praetud, grillitud või fritüüritud toite, siis ürita oma harjumusi muuta ja proovi toitu parem hautada, keeta, aurutada. Sel viisil väldid paljusid haiguseid.

Kanna mugavamaid riideid. Kitsad vööd ja püksid segavad närvisüsteemi tööd ja seedimist. Kõrged kontsad tekitavad naistel mitmeid probleeme ning meestel on lipsusõlm sageli liiga tugevalt. Professionaalne välimus on tähtis, aga seda on võimalik saavutada ka enesele viga tegemata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles