Katrin Pihela: naise eneseteostamise tahet ei tohiks tänapäeva ühiskonnas alahinnata

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Katrin Pihela
Katrin Pihela Foto: Erakogu

Ajakirja Iluguru sügisnumbris räägib messi Ilu Sõnum projektijuht Katrin Pihela oma tööst, elust, pisaratest ja rõõmuhetkedest. Enda kui kosmeetika tarbija kohta ütleb ta aga, et on nagu katkiste kingadega kingsepp. Katriniga ajas juttu Iris Tomson.

Ma ei ole kaugeltki kõike ilumaailmas pakutavat ära proovinud ja erilisi nippe mul samuti jagada ei ole. Minu öökapilt ei leia kümneid kreeme ja esineb olukordi, kus rebin ajakirja vahelt testri ja kasutan seda kuni uue toote hankimiseni.

Kuid see teema huvitab mind väga ja tean ilumaailma trendidest ja populaarsematest toimeainetest ehk rohkem kui keskmine messikülastaja. Kindel soov oleks uuenduslikke protseduure rohkem proovida, kuid selles olen kindel, et kõik, mis eriti põnev on tundunud, on järgi proovitud. Mulle meeldivad protseduurid, mille tagajärjel on efekt ka koheselt nähtav, mis võib tulla minu kärsitust iseloomust, sest minul lihtsalt puudub kannatus kuude kaupa tegeleda mitmete erinevate protseduuridega, oodates pringimat nahka ja ühtlasemat jumet. Eelistan kulutada korraga suurem summa ja lahkuda salongist tundega, et see kõik on asja ette läinud investeering. Reeglina nende hooldustega kortse täiesti ära ei kaota, pigem tõstame sisemist enesekindlust, mis laseb meil neist pisikestest kurdudest ennast vähem häirida lasta.

Kuna ilumaailma muudatused nii tehnoloogia kui kosmeetika valdkonnas arenevad pidevalt, siis usun, et piir teaduse ning ilutööstuse vahelt on kadumas. Ootan põnevusega, mida lähiaastad toovad ja ei välista, et neid saavutusi tulevikus kasutan.

Palju räägitakse viimasel ajal loomulikust ilust. Kuidas sina sellesse suhtud? Kas oled avastanud enda jaoks ökotooted? Mida sisaldab Sinu kosmeetikakott?

See on minu jaoks samuti küsimus: «Kus läheb piir? Kas loomulik on minimaalne meikimine või ilma meigita käimine, kas naha eest hoolitsemine on vajalik või tähendab see juba ilumaailmale sõrme andmist?»

Minu jaoks on loomulik ilu oma välimuse rõhutamine ja igapäevane hoolitsus. Pidulikel puhkudel jumestus ei ole liig, vaid austus ümbritsevate inimeste vastu. Enamik Eesti naisi oskavad enda eest hoolitseda ning neil on oskus tunnetada  tasakaalu, kuidas kaunis ja loomulik välja näha, oma tugevaid külgi rõhutades ja vigu varjates.

Ökotoodetest on minu lemmikud mineraaltooted ja õlid, kuid vaatamata sellele, eelistan tooteid, mille efekt on märgatav. Pidulike sündmuste puhul eelistan professionaali kätt, seega minu kosmeetikakotist suuri kosmeetikavarusid ei leia: ripsmetušš, BB-kreem, jumestuskreem, natuke mineraalmeigitooteid, huuleläige, huulepulk ja põsepuna või päiksepuuder vastavalt hooajale.

Kui Sul oleks valida: kas karjääri- või koduperenaise roll, mille valiksid?

See on koht, kus ma teenin alati ära pahameele. Ema, kellel on 3 väikest last, ei peaks paljude arvates kontoris pikki tööpäevi tegema, pigem võiks ta pühenduda perele. Ma olen nõus, et nende inimeste puhul see nii ongi ja kõik toimib imehästi. Minu puhul on aga asjad teisiti ja ma valiksin alati pigem karjäärinaise rolli, sest eneseteostamise tahet ei tohiks tänapäeva ühiskonnas alahinnata. Ei mina ega ka teised töötavad emad pole ilma jäänud lapse esimestest sõnadest ja sammudest. Me lihtsalt peame rohkem oma aega planeerima ja elus tuleb leida tasakaal enda ning teiste soovide ja vajaduste vahel.

Pikemat persoonilugu Katrin Pihelaga saab lugeda ajakirja Iluguru sügisnumbrist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles