Noored kokad ründavad seamaksa

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caro / Waechter

Täna lüüakse Narvas noad seamaksadesse, kui 70 noort kokka ja teenindajat asuvad võistlustulle - algab iga-aastane kokkade ja teenindajate kutsemeistrivõistlus «Nooruslik kevad».


Narva Kutseõppekeskuses toimuva võistluse ülesandena peavad noored kokad nelja tunni jooksul valmistama pearoa seakarbonaadist ja seamaksast ning magustoidu, mille koostisosasid nad ette ei tea.

Pärast pearoa ja magustoidu valmistamist tuleb võistlejatel kirja panna, mida nad teeksid kasutamata jäänud toiduainetega. Pearoa valmistamiseks said võistlejad valida neile sobivad toiduained etteantud nimekirjast. Toidukorvi valik tehti koostöös Eesti peakokkade ühenduse ja teiste kutsekoolide õpetajatega.

Samal ajal, kui kokad pearooga valmistavad, tuleb teenindajatel katta pidulik laud kahele, serveerida külalistele kokkade valmistatud toitu ja voltida salvrätikuid.

«See ei ole veel kõik, noored teenindajad peavad ennast proovile panema ka alkohoolsete jookide tundmises, kus lõhna ja väliste tunnuste järgi tuleb tuvastada viis alkohoolset jooki,» sõnas Kõverik.

Noori kokkasid hindavad Eesti Peakokkade Ühenduse liikmed, teiste seas ka presidendi endine peakokk Indrek Kivisalu. Teenindajate žürii koosneb Eesti Kelnerite ja Ettekandjate Liidu liikmetest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles