Soovitusi, mida sügisel jalga panna

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kummikud.
Kummikud. Foto: SCANPIX

On aeg baleriinad ja nöörkingad saabaste vastu vahetada. Trendid soosivad ratsa- ja motostiili, maskuliinsust, boheemlaslikkust ja ka šikki minimalismi. Kristina Pentsa annab Ooolala moeblogis nõu, millised saapad valida.

Üldiselt tasub eelistada ajatu mudeliga nahksaapaid, mis sind läbi aastate teenivad. Ideaalis võiks saabastel olla kummitald, et ka libedal teel püsti püsida. Selge on ka see, et igapäevaseks talviseks kandmiseks ei tasu osta tikk-kontsaga saapaid, kuid samas on mõned keskmise kõrgusega, plokk-kontsaga saapad palju stabiilsemad ja mugavamad kui mõned madalamad. Vaata pilte!

1. Kummikud

Kummisaapad ei kuulu juba enam mõnda aega ainult seenelkäigu või kartulivõtu kostüümi juurde. Arvestades Eesti kliimat on see ülimalt tore, sest märkimisväärne osa aastast tegeleme me lompide vältimisega. Kuigi värvilised kummikud võivad armsad ja lahedad näida, jäävad enamikel inimestel need pigem ikkagi seenelkäikude jaoks. Kuiva jalaga kontorisse jalutamiseks hangi endale ühed klassikalised ja kvaliteetsed kummikud, mis meenutavad pigem saabast.

2. Ratsastiil

Kvaliteetsest nahast kõrge säärega saapad mõjuvad väga väärikalt. Kleitide ja seelikute juurde on neid pigem keeruline (kuid mitte võimatu) sobitada, sobivad need eelkõige teksasõbrale.

3. Lihtne ja kvaliteetne

Lihtsa joone ning kaunistusteta nahksaapad ei ole erilised pilgupüüdjad, kuid on võrdlemisi universaalsed, sobides nii pükste kui ka A-lõikeliste seelikutega.

4.-5. Militaarstiilis saapad ja bikerboots'id

Loomulikult on need kõikide karmide naiste meelissaapad, olles ka ülimalt praktilised ja mugavad, kuid sellised saapad annavad üllatava efekti ka täiesti ootamatute komplektide juurde. Näiteks koos minimalistliku väikese musta kleidi ja lillemustriliste sukkpükstega.

6. Boheem

Sobivad eelkõige pükste või pikkade, voogavate, seelikutega.

7. Maskuliinne

Kitsad püksid või minimalistlik seelik. Sellised saapad nõuavad pigem pisut ranget ja karmi stiili, kuid on hoolimata oma lihtsusest ülimalt efektsed ning silmapaistvad.

8. Nöörsaapad

Eelkõige tuleb seoses nende meelde sari «Väike maja preerias». Kuigi need kingad on väga lihtsad ja ka mugavad, on need siiski võrdlemisi spetsiifilise stiiliga, eeldades naiselikkust või lausa kerget tütarlapselikkust. Samas, kui vaadata valdavaid madalate saabaste trende, peab mainima, et seelikuid ja kleite armastavate naiste jaoks on seis poodides pisut nõutuks tegev. Madalaid saapaid, mis nendega sobiksid, eriti just pliiats-seelikutega, pole eriti saada.

9. Naiselikud matkasaapad

Matkasaabastest inspireeritud nöörsaapad on stilistiliselt mitmekülgsed, sobides nii konkreetsema riietuse kui ka boheemlasliku stiili juurde. Ühtlasi on need ilusad nii seelikute kui pükstega. Jämedam konts teeb need mugavaks ja võrdlemisi praktiliseks.

10.-12. Kõrge konts, kõrge säär

Kõrge sääre ja kõrge kontsaga nahksaapad on klassika, kui armastad ka talvel peeneid seelikuid ning kleite kanda. Konkreetne saabas tuleks valida eelkõige enda stiilist lähtuvalt, valikus on nii femme fatale stiilis üliseksikaid saapaid kui ka vaoshoitumaid mudeleid.

Kõrge kontsaga poolsaapad on oluliselt kompromissitumad ning erinevate seelikute, kleitide ning pükstega kergemini kombineeritavad.

13. Väga ilusad mistahes kleidi, seeliku või pükstega. Seksikad, kuid samas väärikad.

14. Sellised jõulise joone ja julge disainiga saapad on selle hooaja suured lemmikud. Neil on mõistliku kõrgusega konts, mistõttu peaks nendega mugav kõndida olema ning lisaks sobivad need nii seelikute kui ka pükstega.

15. Wedge-saapad

Täistallaga kõrged jalanõud pole kunagi olnud mu erilises soosingus ja on ka trendidest välja kukkumas. Kuid eelmisel aastal jõudsid minu kappi poolkogemata ühed lihtsad nööritud täistallaga pahkluusaapad ning ma kandsin neid peaaegu terve talve. Kui valid väga lihtsa mudeli, millel on kummitald, sobivad need praktiliselt kõikide pükste, seelikute ning kleitidega ning samas on nendega väga mugav kõndida.

16. Nöörsaabaste seksikas õde

Terav saapanina ning arhitektuursem konts muudavad nöörsaapa sensuaalseks ning ei meenuta enam mõne sajandi taguseid koolitüdrukuid, sobides eelkõige näiteks pliiatsseelikutega. Kuid ilmselt on siinkohal raskem leida selliseid, mis tõepoolest ka igapäevaselt mugavad kanda oleksid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles