Eesti tippkokk võitis rahvusvahelisel kulinaariakonkursil kolm kuldmedalit

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mütsi hoiab kõrgel Kuninga restorani peakokk Rustam Tsikalovets.
Mütsi hoiab kõrgel Kuninga restorani peakokk Rustam Tsikalovets. Foto: Erakogu

Eesti tippkokk Rustam Tsikalovets võitis Moskva rahvusvahelisel kulinaariakonkursil Kremlin Cup kolm kuldmedalit ja tuli individuaalarvestuses konkursi absoluutseks võitjaks.

1.- 4. oktoobrini toimus Moskvas VI rahvusvaheline kulinaariakonkurss Kremlin Cup, kus osales ka Eesti tippkokk, Tallinnas asuva Kuninga restorani peakokk Rustam Tsikalovets, kes saavutas kolmes võistluskategoorias: «Must kast», «Art Class» ja «Linnuliha valmistamine» individuaalsed kuldmedalid ning saavutas üldarvestuses konkurentsitu esikoha.

Iga kahe aasta tagant korraldatav Kremlin Cup on mõeldud tippkokkadele, -kondiitritele ja -pagaritele ning selles saavad osaleda nii eri riikide võistkonnad kui individuaalsed võistlejad. Aastatega on Kremlin Cupist kujunenud üks prestiižikamaid ja osavõtjaterohkemaid rahvusvahelisi kulinaariatippude jõuproove maailmas ning see kuulub ülemaailmse kokkade ühenduse (WACS) ametlike võistluste hulka. Võistluste žürii aukülaliseks oli WACSi president Gissur Gudmundsson.

Tänavuse konkurssi teemaks oli vene ja slaavi köök, selle integreerimine tänapäevaste kulinaariatraditsioonidega ja selle kaasajastamine. Võistluste eesmärgiks on eelkõige rikkaliku vene kulinaariakunsti populariseerimine rahvusvahelisel tasandil, kohalike  toorainete eelistamine ning traditsioonilistele vene ja slaavi köögi klassikasse kuuluvate retseptide rikastamine uute maitsetega ja huvitavate serveerimisvõimalustega.   

Võistlustel osalesid tippkokad 31st riigist: Prantsusmaalt, Austraaliast, Suurbritanniast, Taanist, Eestist, Lätist, Leedust, Hollandist, Iisraelist, Itaaliast, Islandilt, Indiast, Saksamaalt, Kreekast, Maltalt, Serbiast, Türgist, Gruusiast, Hiinast, Kasahstanist, Afganistanist, Ukrainast, Valgevenest, Bulgaariast, Rumeeniast, Taist, Jaapanist, Lõuna-Koreast, Horvaatiast, USAst ja korraldajamaalt Venemaalt. 

Et kandideerida üldarvestuses individuaalsele karikale, tuli võistlejal osaleda vähemalt kolmes võistluskategoorias. Eesti tippkokk Rustam Tsikalovets osales kategooriates: «Must kast - kala», kus tuli ära arvata, millise kalaga on tegu, valmistada sellest roog ja serveerida; «Art Class», kus tuli valmistada neli külmrooga lihast ning kategoorias «Linnuliha» tuli valmistada soe linnuliharoog. 

Rustam Tsikalovets on varem korduvalt pärjatud mitmete auhinnaliste kohtadega Eestis toimunud tippkokkade jõuproovidel ning saavutanud Eesti aasta kokk 2008 ja 2009 hõbemedali. Kala- ja mereannirestoran Kuninga (Kuninga 3) tähistab tänavu 1. novembril oma 3. sünnipäeva.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles