Ruudud, taskurätid ja klassika

Britt Rosen
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaks nööbirida: kaherealised pintsakud ja mantlid on moepildis jälle rohkem esil, kangalemmikuteks tviid, kalasabamuster ja Walesi printsi ruut. Ka teise ilmasõja aegsest Briti kuningliku mereväe varustusest meeste argigarderoobi jõudnud kapuutsi, nöörist aaskinniste ja puupööradega jakk-mantlisse duffel-coat'i tasub panustada – koos pikkade kummisaabastega on see sügisel igati mõnus rõivastus.
Kaks nööbirida: kaherealised pintsakud ja mantlid on moepildis jälle rohkem esil, kangalemmikuteks tviid, kalasabamuster ja Walesi printsi ruut. Ka teise ilmasõja aegsest Briti kuningliku mereväe varustusest meeste argigarderoobi jõudnud kapuutsi, nöörist aaskinniste ja puupööradega jakk-mantlisse duffel-coat'i tasub panustada – koos pikkade kummisaabastega on see sügisel igati mõnus rõivastus. Foto: SCANPIX

Meestemood pakub juba mõnda aega justkui peatükke moeajaloo õpikust. Natuke dändit, pisut paipoisi imagot, piisake punki, rohkelt inglaslikku härrasmeheklassikat, kõrgema klassi rätsepakunsti ja selle järeleaimamist. Moekurssi aitavad hoida ka pisiasjad: vestiga ülikond, suur kandekott, taskurätt rinnataskus või karusnahkne krae villamantlil.

Kanna õiget suurusnumbrit

Arter palus põgusaid hooaja stiili- ja moevihjeid meestele Hugo Bossi meesterõivaste brändi- ja loovjuhilt Kevin Lobolt.

Mis on hea ülikonna saladus?

Ülikond peab perfektselt istuma. See on mehe enesetundele olulisim, sest siis tunneb ta end enesekindlalt, mugavalt ja turvaliselt. Mööda ei saa heast rätsepatööst ja parimatest kangastest.

Milliste pisiasjadega saaks välimuse hõlpsalt trendikaks ja isikupäraseks muuta?

Alati saab oma välimust täiendada või muuta moodsate aksessuaaridega nagu kingad või kott. Ka tasurätik rinnataskus ja lips aitavad isikupära lisada.

Mis võiks ilmtingimata kuuluda moodsa mehe garderoobi?

Tal võiks olla mõni moodne kott. Näiteks mahukam kandekott või hoopis õlakott – nn postiljonipaun, mis sobituks nahkkingadega. Samuti võiks tal olla hästi istuv ja keha järgiv must ülikond.

Mis on hooaja olulisemad moesõnumid?

Siluett miksib elegantselt vabamat joont luksusliku rangusega, seda eriti kahe ja kolme nööbiga üherealiste ülikondade puhul. Kuid tõeliselt võtab hooaja moesõnumi kokku kolmeosaline vestiga või kaherealine ülikond. Tähelepanu keskmes on detailid, rõhuga peenel rätsepatööl nii rõiva sees kui peal, voodrist kantide ja aluskraeni.

Värvidest on esil palju klassikalisi toone, tumedat ja heledat halli, tumesinist, lillakaspunast.

Mis on meestemoe järgmine suurem teema?

Tervik. Erilise fookusega detailidel, sealhulgas kingadel ja vööl.

Milline oli see mees, keda tänaval nähes te viimati mõtlesite, et oo, kui huvitav ta välja näeb? Ja vastupidi.

Firenzes Pitti Uomo messil nägin Jaapani noormeest, kes kandis vesti ja kitsa revääriga triibulist ülikonda. Koos punaste kingade, koti ja vööga mõjus see perfektselt.

Kuid lühikeste varrukatega triiksärk koos lipsuga ei sobi kohe absoluutselt mitte. Samuti näeb kirev särk kombineerituna kireva lipsuga väga harva hea välja.

Millised on tüüpilisemad moe- ja stiiliapsakad, mida mehed üle maailma kõige rohkem teevad?

Kõige levinum viga on see, et kantakse vale suurusnumbrit. Näiteks on ülikond liiga suur, varrukad ülemäära pikad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles