Halvad harjumused, mis rikuvad juukseid

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Parim nõuanne, mida keegi juustehoolduse kohta saab anda, kõlaks ilmselt nii: hoolitse juuste eest nagu oma rõivaste eest - kasuta õrnu vahendeid ja paku neile palju hoolt ning armastust.

Ent paljud meist kahjustavad oma juukseid, ilma ise seda märkamata. Kas ka sinul on ette tulnud mõni allpool toodud pahedest? Yahoo! Shine toob viis näidet, kuidas me läbi halbade harjumuste oma juukseid rikume.

Kasutad rohkem kui ühte kuuma vahendit

Kas föönitad juukseid ja siis kasutad veel sirgendajat? Sellisel juhul kahjustad oma juukseid topelt. Õpi juukseid stiliseerima ainult fööni abil. Föönitamise ajal on võimalik näiteks harja või kammiga juustest läbi tõmmata, et need sirgemad oleksid. Kui soovid lokke tekitada, punu niisked juuksed patsi ja lase neil niiviisi kuivada.

Harjad märgasid juukseid

Juuksed on märjana nõrgemad, sest vesi muudab juuksekarva pundunuks ja juuksekarv venib seetõttu. Kui avaldad juustele survet neid harjates, kammides või tirides, võivad juuksekarvad murduda. Tee juuksepusad lahti laiade piidega kammi abil. Et juuksed oleksid libedamad ja tuleks kergemini lahti, kasuta kindlasti ka palsamit.

Kasutad valet šampooni või palsamit

Kui juuksed tunduvad kogu aeg olevat kuivad, peaksid võib-olla oma juustehooldustooteid muutma. Šampoonid teevad juuksed küll puhtaks, aga samas eemaldavad ka loomuliku rasu, mida juustel on tarvis. Eelista neid šampoone ja palsameid, mil on niisutav toime.

Kannad juukseid terve päeva kinni

Kui seod juuksed pidevalt tugevasse patsi, võivad juuksed pinge tõttu katki minna või tulevad juuksekarvad lausa juurtest välja. Kasuta kordamööda vabamaid soengustiile ja siis jälle tugevamaid, aeg-ajalt lase juustel ka lahtiselt puhata.

Külastad harva juuksurit

Võid ju üritada katkisi juukseotsi peita, aga mida rohkem lükkad juuksuri külastust edasi, seda hullemaks su juuksed muutuvad. Lõpuks pole kahjustatud ainult otsad, vaid lõhesid esineb ka kõrgemal juuksekarvades. Spetsialistid soovitavad juuksuris käia iga kuue nädala tagant.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles