Miks paljud dieedid lõppevad hoopis kaalutõusuga?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Suurbritannias tehtud uuringu järgi võtab kolmandik dieete pidavatest naistest hoopis kaalus juurde, mitte ei kaota kilosid.

Miks aga võib juhtuda, et soovitud kaalulanguse tõttu kogeb dieeti pidav inimene hoopis kaalutõusu? Genius Beauty tõi välja neli põhjust, miks see nii on.

1. Range dieet võib aeglustada ainevahetust ning seetõttu tekib organismis teatud ainete puudus.

2. Dieedid võtavad inimestelt vabaduse - kui toitu nähakse auhinna või stressileevendajana, siis tekitavad piirangud pigem kahju kui kasu. Sellisel juhul on ülekaaluga lihtsam võidelda, muutes psühholoogilisi hoiakuid.

3. Dieet keelab tarbida toite, millele on raske vastu panna: uuringutega on kindlaks tehtud, et inimestel on kõige keerulisem loobuda kartulikrõpsudest, šokolaadist, juustust, saiast ja veinist. See nõuab aga suurt enesekontrolli ja tahtejõudu, millest paljudel jääb vajaka.

4. Paljud dieedid sisaldavad kunstlikke lisandeid, mis võivad tervisele kahjulikud olla.

Dieedi pidamise alternatiivina tasuks proovida hoopis tasakaalukat toitumist. Sel viisil ei pea sa lemmiktoitusid menüüst kõrvale jätma ning saad kõik vajalikud toitained ja hoiad kaalu kontrolli all.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles