Õnnestunud kohtamine algab korralikust praest

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eestimaine liha on välismaisest värskem.
Eestimaine liha on välismaisest värskem. Foto: Caro / Scanpix

Kui sul oli plaanis värskele kallimale kodust hakklihakastet pakkuda, siis ehk mõtled veidi. Nimelt selgus Rootsis korraldatud uuringust, et õnnestunud romantiline õhtusöök peaks kindlasti sisaldama korralikku loomaliha.


Tuhandet rootslast hõlmanud küsitlusest tuli välja, et iga kolmas sooviks, et armastatu talle õhtusöögiks loomafileed pakuks, vahendab Expressen. Samas, kui inimesed ise kellelegi romantilist õhtusööki peaksid valmistama, siis valiksid nad menüüsse hoopis seafilee.

Liiga igapäevast toitu kohtamisel aga serveerida ei tasu, sest vaid üks protsent vastanutest oleks rahul, kui neile näiteks kartuliputru ja lihapalle pakutaks.

Uuringu korraldanud Knorri esindaja sõnul on inimesed valmis armsama nimel rohkem pingutama ja ka osa hingest toidu sisse panema. Nõnda valitaksegi menüüsse flambeeritud loomaliha, peekonisse mähitud seafilee, koorikloomad või merikeel.

Küsitlusest selgus ka, et paratamatult mõjutab kallimale pakutavat toiduvalikut ka sissetulek. Mida kõrgem palk, seda luksulikum toit.

Neile, kelle aastane sissetulek jäi alla 140 000 krooni, ei valmistaks probleemi pakkuda kaaslasele ka spagette hakklihakastmega, kuid mitu korda enam teenivad rootslased valiksid pigem mereannid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles