Kaksteist inimest, kellega võid ühistranspordis kokku puutuda

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kas oled sage ühistranspordi kasutaja või sõidad bussiga tööle vaid siis, kui auto on katki? Mõlemal juhul võid ühistranspordis huvitavate inimestega kokku puutuda.

Portaal Hello Giggles toob välja kaksteist erinevat tüüpi, kellega tahtmatult ühistranspordis kokku puutud.

Ta tungib su mugavustsooni

Ühistransport pole kõige õigem koht, kus oma personaalset ruumi taga nõuda. Eriti tipptundidel võib juhtuda, et mõni võrras puudutab kogemata su peput või hingab sulle tahtmatult kuklasse. Eriti imelikuks muutub asi aga siis, kui buss pole eriti täis, ent see tüüp trügib sulle kahtlaselt lähedale.

Magaja

Mõned ühistranspordi kasutajad on kas tööpäevast niivõrd väsinud või pole pärast pikka pidu veel voodit näinud, et kipuvad sinu õla najal tukastama.

Ta loeb üle su õla

Ta pole midagi kaasa võtnud, mis tema meelt lahutaks, seega kiikab ta sinu raamatut või ajalehte. Ta lahendab mõttes sinu ristsõna, vaatab salamisi, millised laulud on su mp3-mängijas või loeb lausa sõnumeid, mida sõbrannale saadad.

Keanu Reeves

Ta on liiga palju vaadanud filmi «Kiirus» ning kujutab ette, et on Keanu Reevesi tegelaskuju ning tema ülesandeks on aidata vältida kaost ühistranspordis. Kuna reaalses elus pole ühistranspordis pomme ega salakavalaid kurjategijaid, siis on tema ülesandeks kontrollida, et kõik järgiks ühistranspordis kehtivaid reegleid. Ta võib mõnele poisipõnnile öelda, et see oma istekoha vanamemmele loovutaks või soovitada oma kõrvalseisjal tugevamalt kinni hoida, et kurvide ajal mitte kukkuda.

Ta räägib kogu aeg telefoniga

Paljud meist tegelevad ühistranspordis oma telefonidega, eriti nüüd, kui peaaegu kõigi telefonid on erakordselt nutikad. Aga see kõva häälega tüüp räägib telefonis mitte eriti tagasihoidlikult oma isiklikest asjadest, sundides kõiki kaasreisijaid tema lugusid kuulama.

Ta kuulab valjusti muusikat

Pole eriline üllatus, kui märkad ühistranspordis, et suurem osa reisijaid kannab kõrvaklappe ning kuulab muusikat, aga aeg-ajalt on bussis või trollis ka neid tüüpe, kes tahavad oma muusikat ka teistega jagada. Kõige levinum moodus selle tegemiseks? Lase oma lemmiklaule telefonist, mida kõvemini, seda parem.

Haige

Päris hirmutav on endast paari meetri kaugusel näha roosa ninaga inimest, kellel pidevalt tatti tilgub ja kes köhib. Kõige hullemad on need inimesed, kes köhides kätt suu ette ei pane. Või siis paneb ta käe suu ette ning libistab seejärel selle sama pisikutepesaks muutunud käe sinu käe lähedusse, et torust kinni hoida.

Pisikutevältija

Eelneva tüübiga koos võib ühistranspordis olla neid, kes väldivad peaaegu kõiki pindu ning keelduvad ka istumast, sest istmed kubisevad pisikutest. Selle asemel eelistab ta püsti seista ja üritab tasakaalu hoida, vahel võib juhtuda, et ta ka kukub. Parem kukkuda, kui pisikuid koguda, või kuidas?

Teismelised

Teismelised võivad olla toredad ja viisakad, aga kui nad on mitmekesi ühistranspordis, siis unustatakse kõik head omadused. Nad on lärmakad, nad ropendavad, teevad üksteisest pilte, tüdrukud kasutavad pidevalt huuleläiget ja poisid näpivad oma nutitelefone.

Kriitiline turist

Mõned turistid tahavad näha uut linna nii, nagu kohalikud seda näevad - läbi ähmase ühistranspordi akna. Kriitiline turist võib sinult juhiseid küsida ja see on täiesti normaalne, aga kui sa ei oska talle vastata või ei tea, millised näitused hetkel KUMUs on, siis võid kommentaariks kuulda tigedat «sa ei tunne oma kodulinna».

Kotiga reisija

Üks iste tema jaoks, teine tema kotile.

Nähtamatu reisija

Ta ei tee mitte midagi. Ta vaid istub ja jõllitab enda ette terve reisi vältel. Ei ühtki telefoni, raamatut, pisikuid ega suhtumist. Ta on märkamatu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles