Põhjamaade parim restoran asub Kopenhaagenis

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Restoran Noma Kopenhaagenis pakub Põhjamaade parimaid roogi. Pildil peakokk René Redzepi.
Restoran Noma Kopenhaagenis pakub Põhjamaade parimaid roogi. Pildil peakokk René Redzepi. Foto: Reuters / Scanpix

Pühapäeva õhtul krooniti Põhjamaade parim restoran, selle tiitli sai endale Kopenhaagenis asuv Noma.

Noma jättis selja taha Rootsi Mathias Dahlgreni restorani, Norra Bagatelle`i, Islandil Reykjavíkis asuva restorani Dill ja Helsingi Savoy, vahendas BT.dk.

Noma peakokk René Redzepi on varem tunnistanud, et tegelikult ta ei tea, mis see õige Põhjamaade toit on. Itaaliaga on kindlasti lihtsam. Nomast ongi seetõttu saanud koht, kus ei valmistata kindlaid Põhjamaadele iseloomulikke roogi, vaid eksperimenteeritakse piirkonnast pärit toorainetega.

Redzepi sõnul saab ja tuleb toidu valmistamisel ära kasutada Põhjamaade mainet – maailma silmis on Põhjala looduslähedane ja värske õhuga piirkond, kus kasvavad tervislikud tooraineid.

Kes Põhjamaade parimast ja kahe Michelini tärniga pärjatud köögist osa tahab saada, peab arvestama üpris korraliku väljaminekuga. Seitsmekäiguline eine maksab pea 1000 Taani krooni ja sinna juurde kuulub 900 Taani krooni maksev veinivalik. Eesti kroonides tuleb hinnaks kokku veidi alla 4000 krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles