Kümneaastane poiss läks Zürichi ülikooli

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustreeriv
Pilt on illustreeriv Foto: SCANPIX

Šveitsi koolipoiss, kes on kõigest kümme aastat vana, läbis enda lõbuks edukalt keskkooli matemaatikaeksamid ja pääses seetõttu mainekasse Zürichi ülikooli, kus ta hakkab käima spetsiaalsel matemaatikakursusel.

Endise Saksa matemaatikaprofessori poeg Maximilan Janisch on ülikooli direktori Michael Hengartneri sõnul kõige noorem laps, kes sellisele kursusele pääsenud on, vahendab thelocal.ch.

«Ta on väga intelligentne laps,» sõnas Hengartner. «Enda vanuse kohta saab ta väga paljust aru.»

Andekas Janisch on juba algkoolis kolm klassi vahele jätnud. Täielikult ülikooli ta veel üle minna ei saa, sest kõiki keskkooli ained pole poiss veel läbinud. Selle asemel hakkab ta käima kursusel, kus õpivad tema kõrval andekad abituriendid, kellele antakse võimalus enne ülikooli astumist ülikooli õppekavaga tutvust teha.

Hiljuti tunnistas Janisch kohalikule ajalehele SonntagsZeitung, et ei oska hästi sõpru leida, sest klassikaaslased on temast palju vanemad. «Mul ei ole kellegagi rääkida Archimedesest ja enamik inimestest ei tea, kes on Gauss,» kaebas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles