Ülle Suurhans-Pohjanheimo: naistemood muutub jõulisemaks

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülle Suurhans-Pohjanheimo
Ülle Suurhans-Pohjanheimo Foto: promo

Tunnustatud moedisainer Ülle Suurhans-Pohjanheimo hinnangul muutub  naistemood aina jõulisemaks ja vormikamaks.

«Pehmete ja lendlevate kleitide asemel löövad laineid kindla vormiga tugevamast kangast kleidid, maskuliinse olemisega pintsakud ning üleriiete seas aina suuremad ja mahukamad mantlid,» ütleb Ülle.

Alanud sügistalvisel hooajal on Ülle nägemuses jätkuvalt põhitrendiks villased kraeta mantli, mis lubavad erinevate aksessuaaridega vaheldust tekitada: «Mantlite puhul on põnevaks uueks lõikeks hommikumantli tüüpi mahukas mantel, millele vöö peale tõmmatakse. Mantlite värvivalik on sel hooajal eestlaste jaoks veidi harjumatu  - heledad hallid, vanaroosad ja kreemivärvi toonid.  Kõige tumedam toon mantlite puhul ongi bordoopunane.»

«Kuid pidulikul sündmusel siseruumides võib vahel ka meie kliimas veidi vallatumalt käituda, näiteks mõjub ääretult šikilt kui isegi talvel on peol pükskostüümi juurde palja jala peale naiselikud rihmikud tõmmatud. Väga veetlev on õhtusel vastuvõtul näha ka naiste seljas meeste smokingut,» julgustab Ülle. «Loomulikult on must kleit alati stiilne ning sel hooajal tuuakse kangana esile sametit. Värvide puhul soovitan õhtukleitideks valida midagi grafiithallis, tumesinises, vanaroosas, pastelses või piparmündirohelises toonis.»

Ülle Suurhans-Pohjanheimo on üks nimekatest disaineritest, kelle hooaja tähelepanekuid kuuleb ning soovitustest inspireeritud moeetendusi näeb 11. ja 12. oktoobril Viru Keskuse moesündmusel FIBIT. Sügisene FIBIT üllatab veel piduliku avagalaga, kus esmakordselt näeb ühes etenduses kaasaegse Eesti moe paremikku – «Kaamos» näituse jaoks loodud üle 30 moedisaineri unikaalseid komplekte. FIBITi päevased üritused on kõigile tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles