Kas petmist on võimalik ennetada?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Üks peamisi põhjuseid, miks suhted lõppevad, on see, kui üks partneritest on kõrvalsuhtes olnud. Petmine võib kogu perele laastavalt mõjuda, sellest tulenevalt peaks küsima: kas petmist on võimalik ennetada?

On olemas paar lihtsat sammu, mille abil saavad paarid tõepoolest petmist ennetada, kirjutab YourTango.

Nende sammude abil saab petmist ennetada ja oma suhet tugevamaks muuta, rohkem intiimsust suhtesse tuua ning rahuldavamat suhet kogeda. Pole tähtis, kas tunned muret, et partner võib sind petta või mitte, tee järgmised sammud, et luua tervem ja õnnelikum suhe.

Rääkige avameelselt ja tehke kokkuleppeid oma «suhte lepingu» osas. Iga suhte aluseks on kokkulepete ja ootuste kogum, aga tavaliselt neist ei räägita ja eeldatakse, et partner on sinuga ühel lainel. Tegelikult on oluline partnerile rääkida oma vajadustest, soovidest ja piiridest.

On oluline mõista, mille poolest erinevad ihad ja fantaasiad. Aga kuidas on lugu ihade ja vajadustega? Vajadused on põhielemendid, mida sul läheb tarvis, et tunda õnne, armastust ja hoolitsust. Vajadused on nii füüsilised kui ka emotsionaalsed. Kui su vajadusi ei rahuldata, võid tunda rahutust. Paljude inimeste jaoks on elus olulised majanduslik kindlus ja sujuv majapidamine. Teiste jaoks on olulised vestlused partneriga ja seksuaalne intiimsus. Kas tead, millised on sinu vajadused? Kas oled kunagi kallimale öelnud, mida sa vajad, et end hästi tunda?

Alles siis, kui su põhivajadused on rahuldatud, saavad esile kerkida ihad. Heas suhtes saavad nii vajadused rahuldatud kui ka ihad täidetud. Ihad muudavad elu põnevaks ning teevad sinust sinu. Kas partner teab, millised on sinu ihad (magamistoas ja sealt väljaspool)? Oma ihadest ja vajadustest ausalt rääkimine on ainus moodus, kuidas luua suhe, mis teile mõlemale rahuldust pakub.

Ka piirid on igas suhtes olulised. Tähtis on õppida, kuidas luua tugevaid piire, mis lubavad sul täielikult usaldada ja investeerida suhtesse, ilma et paneksite üksteisele seksuaalse suukorvi. Kuidas luua monogaamne suhe, mis tekitab vabastava, mitte piirava tunde? Kuidas mõista seksuaalset üksteisele kuuluvust pühendumisena? Kas lubad partneril olla täielikult iseseisev seksuaalne olevus ning võid kindel olla, et teie suhtes säilib usaldus? Need olulised küsimused aitavad mõista, kuidas hoida pikaajalist suhet rahuldust pakkuvana ja ennetada petmist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles