Üleriiete paraad sügisest talve

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sügismood Valentino näitel.
Sügismood Valentino näitel. Foto: AFP/SCANPIX

Alles kandsime me lehvivaid suvekleite ja sulneid sandaale. Ilmataat paistab kalendriga kursis olevat, sest nii kui september saabus, muundus pikk ja ilus suvi väärikaks sügiseks.

Üleriided said suvel oluliselt vähem tähelepanu. Neid polnud lihtsalt eriti vaja. Nüüd on jahedam tuul, niiskem ilm ja madalam temperatuur. Veel kaks nädalat tagasi piisas jaki pluusi peale viskamisest, kuid nüüd on vaja juba midagi oluliselt soojemat, kirjutab Kristina Pentsa Ooolala.ee moeblogis.

Kui sul ripub kapis vana ja hea nahktagi, oled sa tegelikult sügise eest kaitstud. Ma ei oska nimetada teist nii tänuväärset riietuseset, mida tegelikult annab hea tahtmise juures kanda igal aastaajal. Sinna alla kuuluvad nii salakavalad kevadilmad, vihmased suvepäevad, jahedad sügisõhtud ja isegi malbed talved (koos väärika kudumiga). Tagide tegumoodide valik on lai. Kui sa oled pigem naiselikuma stiiliga ja armastad kanda kleite ja seelikuid, eelista tagi, mis on taljesse töödeldud ning V-kaelusega. Mitmete tagide kaelust on võimalik sättida mitmeti, kas täiesti kinniseks või siis avatuks. Kindlasti ei tohiks universaalne tagi olla liiga lühike, see peaks katma sinu selja. Suuremarinnalised naised peaksid kindlasti vältima eest täiesti kinniseid tagisid, sest need teevad visuaalselt suuremaks ning moonutavad rinna kuju. Kui sul on siiski eest täiesti kinnine tagi, millest sa loobuda ei soovi, kanna seda, sall tagi peal.

Mul on ülimalt hea meel, et keebid on taas moepildile saabunud. Tõdema peab, et saadaval on terve hulk väga koledaid keepe, mis kedagi tegelikult ei kaunista, kuid seal kõrval leidub tõeliselt kauneid esemeid, mis kandjale väärikust ja kuninglikku ilmet lisavad. Eesti kliimas on keebi kandmisperiood küll pigem lühike, sest vihma eest ta ei kaitse (kui sa end just ülimalt stiilse vihmavarjuga ringi ei patseeri), kuid samas võivad peamiselt autoga sõitvad naised keepi kuni lume saabumiseni suureks sõbraks pidada. Mina igatahes otsin oma stiilse lemmiku taaskord välja!

Kui lehed juba puudelt langenud on ja temperatuur järjest allapoole kisub, ei piisa enam keebist. Nüüd on vaja end külma eest mõne väärika villase mantliga kaitsta. Et kauni ja kvaliteetse mantli ostmiseks tuleb välja käia võrdlemisi suur summa, kuid samas teenib see sind aastaid, ei tohiks siinkohal osta eset, mille meeldivuses sa kahtled. Mantel olgu kvaliteetne, korralik ja ühilduv sinu stiiliga. Lisaks naiselikele ja taljes mantlitele on viimastel aastatel moepilti tõusnud minimalistlikud oversized mantlid. Nende suureks plussiks on mitmekülgsus. Niisama on nad konkreetsed ja minimalistlikud, kuid vööga kandes saavad märksa naiselikuma ilme.

Eestimaa karmis talves peaks siiski igal naisel olema ka üks väga soe kehakate. Minule suusajopega tänaval käia ei meeldi, seega tuleb pöörata pilgud kasukate poole. Aus olles on karvane kasukas eelkõige ikkagi väga julgete naiste pärusmaa. Kasukas naised paistavad silma ja nõuavad oma riietuse väga täpset läbi mõtlemist, kuid kasukad on ülimalt soojad ja tänuväärsed esemed. Kui sulle ei meeldi mõte päris kasukast kas maailmavaate või rahakoti tõttu, on ka kunstmaterjalist kasukad väga soojad, kuid kahtlemata on päris karusnahk õhku läbilaskvam ja nahasõbralikum.

Neile, kes liigset tähelepanu ja glämmi ei soovi, on suurepäraseks valikuks lambanahast dulbljonka. Hetkel on neid saadaval eraldi värvides, pikkustes ja mudelites, seega peaks igaüks endale oma leidma. Lühem jakk on suurepärane eelkõige neile, kes armastavad mugavat ja vaba riietust, kuid suusajopet ilusaks ei pea.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles