Kokanduse kõrgliiga Tallinnas

Britt Rosen
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pm

Uus toiduaasta algab paljutõotavalt! 14. jaanuaril saab Eesti pealinnast Euroopa gastronoomia keskpunkt – Kumus peetakse rahvusvahelist toidukonverentsi «Food for Future», kus esinevad suure ilma kokanduskuulsused ja kõneldakse toiduturismist ning ka toidust ja disainist.


Paaril viimasel aastal maailma restoraniparemiku edetabelit juhtinud ElBulli loovmeeskonna liige Albert Adria Hispaaniast tutvustab molekulaargastronoomia värskemaid saavutusi, uue Põhjala köögi idee autor ja liikumise algataja Claus Meyer Taanist seletab oma mõttekäikude tagamaid ning Briti nüüdisköögi arendamise täht Fergus Henderson kõneleb sellest, et süüa võiks kõike, mis jääb looma nina ja saba vahele.

Samal päeval valitakse viietunnises võistlustules välja kokk, kes esindab Eestit järgmisel maailma kokanduse olümpial Bocuse d’Oril.

Tänavusse finaali pääses kolm peakokka: Dmitri Rooz Beer House’ist ja Korsaarist, Tõnis Siigur Stenhusist ning Rene Uusmees Mekkist. Kelle liha- ja kalaroog saavad kokku kõrgeima hinde, hakkab valmistuma kokkade mõõduvõtmise Euroopa finaaliks viie kuu pärast Šveitsis Genfis.  
Ja muidugi, ettevõtmise hingeks on meie restorani- ja toidukultuuri usinaim edendaja Dimitri Demjanov.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles