Kuulsused annetasid haruldase nahahaigusega Laura heaks 700 eurot

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lastefondi korraldatud heategevuslik kirbuturg.
Lastefondi korraldatud heategevuslik kirbuturg. Foto: Tartu Ülikooli kliinikumi lastefond

Laupäeval müüdi tuntud inimeste esemeid Tartu kirbuturul, kus teeniti 530,66 eurot, pühapäeval Tallinnas tuli juurde veel 177,5 eurot.

Lastefondi tegevjuht Küllike Saar ütles, et üritus õnnestus väga hästi ning selle raha eest saab hüvitada kolmeaastase Laura kahe kuu nahahooldusvahendite maksumuse.

Osa tuntud inimeste esemetest jäi veel müümata. «Peame pidama aru, kuidas lastefondile annetatud asjadega toimetada. Arvatavasti osaleme veel mõnel vahval laadal või paneme need oksjonile,» ütles Saar ning tänas kõiki ostjaid ja annetajaid.

Laura põeb bulloosset epidermolüüsi, mis on väga harva esinev haigus. Selle tõttu tekivad laste nahale erineva suurusega villid, mis paranevad aeglaselt ning põhjustavad valu. Laste nahk on väga tundlik ning võib kahjustuda iga väiksemagi trauma või hõõrdumise tagajärjel.

Tänu senisele Lastefondi toetusele on Laura naha seisund juba palju parem ehkki suveperioodil haigus alati aktiveerub. Tänu lastefondi toetusele on olnud võimalik osta sobivaid hooldusvahendeid ja kreeme, mis kergendavad Laura enesetunnet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles