Pirgit Toomel: Supermario kaheksa levelit

, kolumnist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: SCANPIX

On aeg täiendada Murphy seadust olukorraga, kus uus silmarõõm tähendab oma sisemise ringi sõprade tõelise minaga tutvumist. Kellel on su üle hea meel, kes muutub armukadedaks ja, kes otsustab hoopiski kiiremas korras oma tunnetest rääkima hakata. Ammu teatud elutarkus, mis oskab end aeg-ajalt kõige ootamatuma nurga tagant üllatada ja meelde tuletada.

Eelmisel nädalal oli mul üle pika aja võimalik kohtuda oma parima sõbraga, mis tavapärase koosviibimise asemel lõppes hoopiski ootamatu suudlusega. Alustuseks oma uutest tutvustest ja kohtingutest rääkides märkasin kohe, et Supermariol läks nägu krimpsu. Endamisi mõeldes pidasin seda heaks märgiks sõbra poolt, kes on teadlik minu ebaõnnestunud meeste valikutest ja läbikukkunud suhetest, kuid ma eksisin. Peale õhtusööki otsustasime vanade aegade meenutamiseks tantsima minna. Oli see tingitud atmosfäärist või millestki muust, kuid tema impulsiivne otsus mind keset tantsupõrandat suudelda ütles rohkem kui tuhat sõna. Igas teises olukorras oleks see romantiline žest olnud, kuid asjaolu, et minu vastas seisis parim sõber, oli rohkem kui jahmatav. Peole kiiret lõppu nõudes läksime välja olukorda selgitama, millele järgnes ülestunnistus sügavatest tunnetest minu vastu. Hetk, mil tundsin, et libe jää on mõranenud ja ma olen otsapidi külma vette kukkunud.

Ta on kahekümnendaid nautiv noor mees, kes ei anna tegelikult isegi suhteinimese mõõtu välja. Ringi rahmeldav hing, kes alles enda sarvi maha jookseb, naiste psühholoogiat tundma õpib ja rumalaid mänge mängib. Mind imestas siinkohal see, et kuidas kõige ebastabiilsem inimene, kellel ei ole mitte mingisugust püsivust kellegagi pereelu elada, tuleb minule rääkima oma sügavatest tunnetest? Ma olevat talle silma jäänud momendist mil tutvusime. Asjaolu, et olin suhtes, sundis teda oma lootust alla suruma. Nüüd, kus olen mõnda aega vaba olnud, haavu parandanud ja ka valmis uute inimestega tutvuma, peaksin ka teda märkama.

Palusin tal hetkeks vaikida ja maha istuda. Mõtlesin hetke, mille järel ütlesin: «Aga sina oled Supermario, kes alles Seene Kuningriigis võitlema õpib, punkte korjab ja jõudu kasvatab. Mina jällegi Printsess, kes 8. leveli lõpus päästmist ootab.» Nähes tema kortsus kulmu, küsisin: «Kas sa tunned, et oled piisavalt küps osates kurjadest seentest ja kilpkonnadest üle hüpata, et õnnelikult elupäevade lõpuni koos elada?» Ta haaras mu kätest ja küsis: «Miks sa ei taha hetkes elada ja momenti nautida?» Ausalt öeldes oleks see minu jaoks sama hull kui katkise paadiga merele minna. Sa tead, et hea pingutamise peale saab vett välja loopida ja paat kannab, kuid maismaast kaugele ei ole mõtet minna, sest see on ainult aja küsimus, mil põhja hakkad vajuma. «Ei», vastasin talle konkreetselt.

Ilmselgelt ehmatasin teda oma otsekohesusega, kuid kuni mehel ei ole sarnaseid tulevikuplaane minu omadega, on tegemist juba ette kaotatud mänguga. Mina vajan pühendumist, ühist kodu ja peret, mitte mehi, kes kogemusi otsivad. Ma ei kahtle tema tunnetes, kuid panin ka teda ennast mõistma, et ta on alles laps, kes oma listi täiendab. Ma ei jääks kohe kindlasti mitte viimaseks naiseks tema elus. Kokkuvõttes olen ühe sõbra võrra vaesem, kuid teadmise võrra rikkam.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles