Kui «ma armastan sind» jääb väheks ehk tegudel on suurem jõud kui sõnadel

Kerti Kulper
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Suhtesolijate reaalsuskontoll: on aeg leida praktilisi mooduseid, kuidas sõnade asemel tegusid tegema hakata ning seeläbi armastust avaldada.

Kui tihti ütleme kallimale «ma armastan sind», aga ei käitu vastavalt? Siin on mõned näited, kuidas inimesed soovivad, et kallimad neile armastust avaldaks, kirjutab YourTango.

Värske ema: mu elukaaslane käib päeva ajal tööl ja suhtleb inimestega, minu ainsad väljaskäimised hõlmavad toidukauplust või apteeki. Kümme kuud järjest ütlesin talle, et ma vajan kohtingut. Tema vastus oli: «Mina tahan hoopis kodus olla koos oma kahe kaunitariga, keda ma väga armastan.» Tõesti? Näita oma armastust. Pane meile laud kinni!

Värske isa: ma vahetan nii mähkmeid kui ka õli oma autol, aga naine ei paista mind märkavat. Enne lapse sündi lõbutsesime tihti voodis, aga nüüd, kui ma üritan talle ligineda, ütleb tema: «Ma armastan sind, aga ärme seda täna tee.» Ja nii juba üheksa kuud järjest! Näita oma armastust. Räägi mulle, milline oleks parim lahendus.

Abikaasa: ma olen oma naist toetanud ja usaldanud meie rahaasjad tema kätte. Ent naine kulutas krediitkaardilt kaks korda suurema summa, kui olime kokku leppinud. Nüüd ei reageeri ta mu murele ja lõpetab kergemeelsed vastused fraasiga: «Ma armastan sind.» Tõesti? Näita oma armastust. Pea meie majanduslikest kokkulepetest kinni.

Tüdruksõber: elukaaslase ülesandeks oli keemilisest puhastusest meie riided ära tuua. Mul on vaja oma kostüümi homse koosoleku jaoks. Elukaaslane jõudis koju kell 10 õhtul ilma keemilise puhastuse riieteta - ja seda juba teist korda viimase kuu jooksul. Ta ütleb mulle, et minu seljas näevad kõik riided head välja. Ta ütleb seda, sest ta armastab mind. Näita oma armastust. Pea üht asja meeles, too meie riided ära.

Poiss-sõber: ma olen tööle hiljaks jäämas. Ma annan koerale süüa, aga ma palun naisel koer hiljem õue lasta, sest ta lahkub kodust pärast mind. Ta nõustub, aga lahkub kodust koera välja laskmata. Ma jõuan õhtul koju ja olen sunnitud koerapissi põrandalt koristama. Ta ainult naerab selle peale ja ütleb, et armastab mind. Näita oma armastus. Lase koer välja.

Naine: me jagasime mehega kodused tööd ära ja tema pidi vastutama vannitoa eest. Leppisime kokku, et koristame kodu iga nädal. Nüüd mulle tundub, et tualetis kasvavad teatud asjad ja kraanikauss on hakanud värvi muutma. Ta kuulab mu muret lõbustatult ja lubab, et koristab lõpuks vannitoa ära, sest armastab mind. Näita oma armastust. Tee vannituba korda.

Poetess Elizabeth Barrett Browning on ühes sonetis kirjutanud: «Kuidas ma sind armastan? Luba, ma loetlen.» Ta loetleb ilusalt erinevaid viise, kuidas ta oma nimetut kallimat armastab. Keda me armastame? Kui tegudel on rohkem kaalu kui sõnadel, kuidas me näitame oma kallimatele oma armastust? Võib-olla on aeg anda sõnadele «ma armastan sind» rohkem kaalu vastavate tegudega?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles