Pulmakleit, mis on rännanud terves maailmas

Kerti Kulper
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kui Jennifer Salvage'i pulmakleit oskaks rääkida, siis saaks see päris huvitavaid reisilugusid jutustada. Kleit on käinud Islandil koerarakendiga sõitmas, liuglangevarjuga Uus-Meremaa kohal lennanud ja ka Mauil sukeldunud.

Naine on kleiti kandnud 148 korda 19 erinevas riigis. 42-aastane Salvage võtab pulmakleidi oma seljakotis kaasa igale reisile, kuhu nad abikaasaga lähevad, kirjutab Yahoo! Shine.

Projekt nimega «One Dress, One Woman, One World» (üks kleit, üks naine, üks maailm - toim.) sai alguse viis aastat tagasi, kui Jennifer ja tema abikaasa Jeff , kes on professionaalne fotograaf, abiellusid Lihavõttesaarel, mis on üks eraldatumaid kohti kogu maailmas.

Jeff tahtis saada imelisi pulmafotosid, seega pildistas ta oma kaunist naist erineva valgusega paikades. Kleit pidas kenasti vastu, seega otsustas paarike kleidi kaasa võtta ka oma järgmisele reisile Alpidesse ja Hiinasse.

«Kui me kleidi välja võtsime, arvasid inimesed, et on juhuslikult pulmalisi kohanud ning see tekitas palju elevust. Kui me neile selgitasime, et tegemist pole pulma, vaid millegi muuga, paistsid inimesed veelgi rohkem elevuses olevat. Koju minnes taipasime, et olime väga hea idee otsa sattunud ja läksime sellega kaasa,» selgitas Jeff.

«Meile meeldib see idee, et me kasutame kleiti ikka uuesti ja uuesti ning saame oma pulmapäeva uuesti läbi elada,» rääkis mees.

Salvage'id on oma pulmapäeva taaselustanud peaaegu kõikjal, alates ikoonilistest monumentidest Eiffeli torn, Vatikan, Egiptuse püramiidid looduskaunite paikade (mäed, rannad, kanjonid, kraatrid) ja spordistaadioniteni.

Vaata Salvage'ite fotosid siit!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles