Viis supertoiduainet, mida sügisel süüa

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Võta paber ja pliiats ning lisa tänasesse ostunimekirja mõned supertoidud, millest perele mõnus õhtusöök valmistada.

Brüsseli kapsad ehk rooskapsad. Neis tillukestes kapsastes on K-vitamiini, foolhapet ja rauda, kirjutab Glamour. Lastele ei pruugi Brüsseli kapsad meeldida, aga kui neid lisada näiteks püreesupi sisse, siis ei saa lapsed arugi, et nad söövad midagi kasulikku.

Õunad. Kas teadsid, et õunakoores on palju flavonoide, mis on südamele kasulikud? Õunu võid paljalt süüa, kuid õunakoort võib ka salatitesse lisada. Kui teed õunakooki, jäta õuntele kindlasti koor külge.

Lillkapsas. Lillkapsas on väga tervislik: selles on ühendeid, mis aitavad vähktõbesid ennetada; palju C-vitamiini; fütotoitaineid, mis aitavad alandada kolesterooli taset.

Pirnid. Mahlased pirnid on ideaalsed C-vitamiini ja vase allikad, mille abil toodab keha uusi punaseid vereliblesid ning mis kaitseb immuunsüsteemi.

Maguskartul ehk bataat. Bataadis on palju A-vitamiini ja rauda ning neil on põletikku vähendav toime. Rääkimata sellest, et need annavad suppidele ja püreedele väga hea maitse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles