Rakvere Lihakombinaat müüs poole rohkem verivorsti

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere Lihakombinaadi juht Anne Mere tootmises.
Rakvere Lihakombinaadi juht Anne Mere tootmises. Foto: Arvet Mägi / Virumaa Teataja.

Rakvere Lihakombinaat müüs jõulunädalal 97 994 kilogrammi verivorsti, mis on poole enam kui 2008. aasta jõulunädalal.


Kokku müüs Rakvere Lihakombinaat detsembris 285 000 kilogrammi verivorsti, mis on 16 protsenti enam kui eelmisel aastal samal ajal. Talvepraadide müük kasvas oktoobris-detsembris 21 protsenti, ulatudes 226 000 kilogrammini.

«Kodumaise liha tarbimine näitab tõusutrendi, talvepraadide müügi kasv on selle heaks tõestuseks,» ütles ettevõtte juhatuse esimees Anne Mere.

Olulist tõusu näitas sügisperioodil Rakvere Lihakombinaadi verivorstide tarbimine, müügimahud kasvasid 16 protsenti võrreldes eelmise aasta sama ajaga ja detsembri müük oli rekordiliselt 285 000 kilogrammi.

AC Nielsen uuringu põhjal on Rakvere Lihakombinaat ülekaalukas turuliider verivorstide tootmises, omades 45 protsenti kogu veretoodete turust Eestis.

Rakvere Lihakombinaat on suurim kodumaine lihatööstus, mille toodang põhineb peamiselt Eestis kasvatatud lihal. Läbi Ekseko seakasvatussüsteemi, kuhu kuulub Eestis 22 seafarmi, tuleb Rakvere Lihakombinaati aastas 250 000 siga, mis moodustab kaks kolmanikku kogu Eestis kasvatatavate sigade arvust. Kokku töötleb kombinaat 70 protsenti Eestimaa sigadest ning ligikaudu 50 protsenti veistest.

Ettevõte, kus töötab enam kui 900 inimest, on üks Virumaa suuremaid tööandjaid. Lisaks emaettevõttele kuuluvad Baltimaade suurimasse lihatööstuskontserni veel lihakasvatusettevõte Ekseko, Rigas Miesnieks Lätis ja Klaipedos Maisto Mesos Produktai Leedus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles