Moeteadliku mehe sügisene stiilispikker

Kristina Herodes
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2013, Salvatore Ferragamo
2013, Salvatore Ferragamo Foto: Gian Mattia D'Alberto/LaPresse

Mehelikkus on troonil! Ehk pehmode päevad on loetud ja androgüünsus unustatud. Aga kuidas oma ürgset jõudu stiili abil esile tuua? Karvase küti, kandilise minimalisti või mugava maahärrana – valik on Sinu!

KARVASED KANGELASED

Viska käärid nurka, anna pardlile puhkust ja ehi end uhkelt jahitrofeedega! Karvased ürgmehed on tagasi suurlinnades ja seni valitsenud silelõuad teevad neile aupaklikult ruumi. Küti stiil toob puhtasse kaasaega tagasi tahumatuse, vabaduse ja paraja portsu parima sordi metsikust. Mehe juustes-habemes on aga varjul sedavõrd palju ürgset jõudu, et kasvõi Simpsonina mägesid paigast nihutada.

KARISMAATILINE KOLORIIT

Sügavad värvid toovad pimedasse aega põnevust ja pinget. Roheline kõigis varjundeist smaragdist samblani tasub tingimata meelde jätta. Sinine, marjapunane, lilla, terrakota ja sinep on samuti tähtsad. Hall lisab rahu, öösinine salapära ning must vajutab hooajale oma läikiv-väärika pitseri.

MUGAVAD MAAHÄRRAD

Palju kihte vastavalt ilmamuutustele, pehmed kangad ja maalähedane koloriit – selles moesuunas matkamine on lihtne ja mõnus. Kootud või trikotaažist jakid ning vanutatud tviidpintsakud on nii mugavad, et neisse võib lausa päevadeks „sisse kolida“, püksid vali paksud ja viigivabad. Hooletu pika salli või ulja värvilise kindapaariga tood tervikusse veelgi elu ja hooletust. Toeka tallaga kingad või saapad lubavad muretult sügislehtedes sahistada.

RAJUD ROMANTIKUD

Samet, siid, ornamendid, lilled, sallkraed ja ilunööbid – moe pillavat elegantsi ei näe enam sugugi vaid vanades filmides vaid kõik see on tagasi! Ja kandmiseks isegi argipäeval. Pikad mantlid vääriskarusnahast kraedega, šikid vestid, sametpintsakud ja korralikult seotud kaelasidemed tõestavad, et kaasaja meestes on alles kogu mehelikkuse essents ja uhkus, ajalooline aines on saanud juurde vaid konkreetsust ja äkilisust.

RUUDUD ja PLOKID

Kandilisi rütme näeb sel sügisel rõivastel igas värvis ja vormis, küll peene ruuduna ülikonnakangasse kootuna, küll jõuliste värviplokkide või liidetud materjalide kujul. Ruutude geniaalne lihtsus on ületamatult äge! Värvivalikust leiab sügise kõige julgemad toonid, kaasaja ruudud ei kavatsegi piirduda vaid inglise härrade murtud-pruuni gammaga. Pintsakud, mantlid, kudumid, keebid, püksid ja särgid – kõik nad saavad ruutude ja plokkidega tänavu hiiglama hästi läbi.

SPORTLIK FUTU-SMART

Hei, minimalismi ustavad jüngrid – sügises on väärt kraami ka teie maitsele! Praktilisi rõivaid, mis võluvad hea silueti ning puhta disainiga leiab t-särgist tepitud jopedeni, stiilile lisab aktiivsust sportlik joon ning uued pehmemad kangad. Koloriit hoia konkreetne – üks-kaks värvitooni, sekka mõni puhas aktsent. Või tee panus alati vettpidavale musta-valge liidule.

TÄHTIS DETAIL: VÖÖ

Vöö on väike aga võimas relv, mis toob sel sügisel ohtralt stiilipunkte - lisab siluetile teravust, hoiab hõlmad koos ja annab ka sooja. Rihm ei kuulu vaid pükste peale, vaid annab iseloomu ka pintsakule, jakile ja mantlile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles