Põhjalik stiilispikker naistele selleks sügiseks

Kristina Herodes
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saint Laurent sügis/talv 2013/2014
Saint Laurent sügis/talv 2013/2014 Foto: SCANPIX

Maitsemeel, mis pikalt minimalismidieedil peetud, saab sel sügisel nautida tõelist külluse pidusööki. Millised imelised ornamendid, karusnahad, pitsid, ehted, ajaloolised kaunistused! Puhas disainikeel aga domineerib endiselt ka külluse sajus.

KUNINGLIKUD KANGAD

Nii palju ornamente ja dekoratiivseid kangaid, brokaadihelke ja mustreid näeb moes haruharva, nii et ainus moepatt täna on endale kogu seda luksust keelata. Põnevate pindadega veetlevad moegurmaane nii jakid, mantlid, kleidid kui ka püksid – sa poleks iial uskunud, et läige ja muster neile niivõrd uhkelt sobib!

HÕRK AJALUGU

Ajaloohõngulises stiilis on ka haldjalikum tahk – puudritoonides ja pitsiline, kaalututes volangides ja pleekinud mööblikangamustrites. Värviga siin ei priisata, mahedana on tervik mõjuvam. Esile tõuseb nii peibutavalt buduaarlik kui ka sellele radikaalselt vastanduv sakraalne stilistika, kus usulised motiivid ja puritaanlik ilu annavad naiselikkusele hoopis uue, sulnilt sarmika näo.

LUKSUSE GAMMA

Sügisgammas on rokokoo puudritolmust veelgi enam juugendlikke paabulinnutoone ja bütsantsi raskeid juveelivarjundeid. Sügavate toonide hulk eksib ka kirkust ja siin-seal piilub lausa pastelle. Rohelised toonid tähistavad oma triumfi, kuid marjapunased, lilla, sinep ja sinine tasub samuti kindlasti kõrva taha panna.

VASTANDITE VIRR-VARR

«Must-valge on rahulik, must-valge on klassika…» sel sügisel on need justkui alati kehtivad stiilitõed küll valemast valed. Moelavade must-valged tervikud on silmakriipivalt kontrastsed, äkilised ja dünaamilised, kuid selle eest ka ääretult põnevad. Miksi mustrit mustriga ja vilista sellele, et vestluspartneril silme eest virvendama hakkab. Pilku ta sinult samuti pöörata ei suuda!

MASKULIINNE SARM

Naiselikkuse võimendamiseks pole paremat trikki mehelikust stiilist. Pükskostüümita ei saa sel sügisel hakkama küll ükski töömaailmas tegutsev alfanaine. Konts ja killuke glamuuri on naiste trumbid, mis selle stiili tõeliselt särama panevad ja millele meessoost ülikonnakandjatel ligipääsu pole.

JULGE MÄSS

Kui kogu see ilu ja küllus liiga leebeks ja lahjaks jääb, tee panus jõulisele stiilile. Naha ja kanga kombinatsioonid, lukud ja needid, tugev õlg ja tugevalt markeeritud talje on sinu tänased relvad. Grammike grunget, peotäis punki ja paras ports praktilist militaarsust sobib just sõjaprintsessidele.

TÄHELEPANU: MIDI

Poolpikk, voogav vorm on oluline nii selle sügise seelikute kui pükste juures. Näiteks põlvejoonel avalduv trompetseelik või pahkluud paljastavad voltidega püksid. Siluett on rabavalt uus ja kaasaegne!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles