Magus suvikõrvitsa-porgandivaht

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suvikõrvitsa-porgandivaht
Suvikõrvitsa-porgandivaht Foto: TAI

Tervise Arengu Instituut alustas taas üle-eestilist teavitust «Sööme ära!», mis tuletab inimestele meelde, et tervise toetamiseks on vajalik süüa päevas vähemalt viis portsjonit ehk peotäit puu- ja köögivilju. Haapsalu kutsehariduskeskuse kohviku kokkade õpetaja Ülle Tuur õpetab käimasoleva kampaania «Sööme ära» porgandinädala raames, kuidas teha magusat porgandivahtu.

Kreemine magustoit suvikõrvitsa, porgandi ja õunamahlaga, millele lisatud ka soojendavat kaneelikoort. Kogused 6-le.

700 g suvikõrvitsat, puhastatud ja tükeldatud kuubikuteks

400 g porgandit, puhastatud ja tükeldatud kuubikuteks

2-3 kaneelikoort

2 apelsini riivitud koor

330 g suhkrut

450 g õunamahla

166 g rukkijahu

Valmistamisõpetus:

Pane suhkur 1 dl veega potti, kuumuta keemiseni ja keeda madalal temperatuuril ca 5 minutit, kuniks see on pisut paksenenud ja moodustunud siirupiks.

Lisa siirupi sisse kaneelikoor, riivitud apelsinikoor ja porgandid ning keeda porgandid peaaegu pehmeks. Lisa suvikõrvitsatükid ja jätka keetmist kuni kõik on pehmed.

Eemalda kaneelikoor ja püreesta saumikseriga mass püreeks.

Lisa õunamahl ja pidevalt segades rukkijahu. Kuumuta, kuni segu pakseneb. Jahuta ning vahusta mikseriga. Serveerida vastavalt soovile kas piima, marjakastme, marjade või keedisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles