Mis on sinu käekotis? Huulepulk, telefon ja kolibakter?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Uuringutega on kindlaks tehtud, et naiste käekottidest võib leida kahjulikku kolibakterit ja isegi väljaheidete jälgi. Lisaks käekottidele võivad kahjulikud bakterid pesitseda ka spordi- ja sülearvutikotis.

Uuringust, mille vältel võeti pisteliselt naiste käekottidest proove, selgus, et naiste kottides leidub baktereid, mis võivad tekitada kopsupõletikku ja bakteriaalset meningiiti, kirjutab Daily Mail.

Veelgi muret tekitavam on asjaolu, et teadlased leidsid kottidest võetud proovidelt ka inimese ja soojavereliste loomade väljaheidete jälgi, mis võivad tekitada kõhukrampe ja kõhulahtisust. Kuidas satuvad aga väljaheidete jäänused käekotti? Mõned naised tunnistasid, et kannavad näiteks musta aluspesu ja kasutatud salvrätte iga päev oma käekotis.

Uuringu käigus tehti kindlaks ka see, et 33 protsenti naistest ei puhasta kunagi oma käekotti. See on halb uudis neile naistele, kes sageli närivad nätsu, mille on lahtiselt oma kotist leidnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles