Šokolaaditükkidega küpsised semifreddo ja šokolaadikastmega

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sony Entertainment Televison

«Minu köök on parim» 4. hooaja järjekordses osas valmistasid võistlejad itaaliapärase poolkülmutatud magustoidu semifreddo, mida serveeriti koos šokolaaditükkidega küpsise, šokolaadikastme, suhkrustatud maapähklite ja vaarikatega.

Semifreddo

200 g röstitud ja soolatud maapähkleid
600 ml kõrge rasvaprotsendiga koort (rõõsk koor ja kreemjuust kokku segada)
3 muna
2 munakollast
120 g pruuni suhkrut

Šokolaaditükkidega küpsised

330 g pruuni suhkrut
225 g isekerkivat jahu (jahu, küpsetuspulber, näpuotsatäis soolt)
75 g tavajahu
175 g võid, sulatatud
1 muna
1 munakollane
200 g tumeda šokolaadi tükke

Suhkrustatud maapähklid

50 g röstitud ja soolatud maapähkleid
2 spl tuhksuhkrut

Šokolaadikaste

200 g tumedat šokolaadi, tükeldatud
250 ml vahukoort

Valmistamine

1. Semifreddo valmistamiseks segage potis madalal kuumusel kokku maapähklid ja 1 klaas koort, kuni segu muutub kuumaks. Tehke segust köögikombainis tükiline pasta. Jahutage.

2. Vispeldage munade, munakollaste ja suhkru segu kuumakindlas kausis kergelt keeva veega täidetud poti kohal ligikaudu 10 minutit või kuni segu muutub paksemaks ja omandab ühtlase tooni. Eemaldage kauss keevalt veelt ja vispeldage veel 5 minutit või kuni segu on jahtunud toatemperatuurini.

3. Vahustage ülejäänud koor tugevaks vahuks. Segage hulka maapähklipasta, seejärel munasegu. Valage kõik külmakindlasse anumasse. Hoidke üle öö külmkapis.

4. Küpsiste valmistamiseks eelsoojendage ahi 180 kraadini.

5. Pange suhkur ja sõelast läbi lastud jahusegu suurde kaussi. Vispeldage või, muna ja munakollane kannus kokku. Valage jahusegule. Segage kõik kokku. Segage saadud segusse šokolaaditükid.

6. Rullige taigen 2 tl kaupa pallideks ning asetage need ettevalmistatud ahjuplaatidele 7 cm vahega. Küpsetage ligikaudu 15 minutit või kuni pallid muutuvad kergelt pruunikaks. Jahutage ahjuplaadil maha.

7. Suhkrustatud maapähklite valmistamiseks pange pähklid väiksele pannile. Raputage üle tuhksuhkruga. Segage pähkleid õliga kaetud kahvliga kuni suhkur sulamisel pähklid katab.

8. Šokolaadikastme valmistamiseks pange tükeldatud tume šokolaad väiksesse kaussi. Hoidke potti valatud koort keskmisel kuumusel kuni see muutub kuumaks. Valage koor šokolaadi peale. Laske 2 minutit seista. Segage kuni kaste muutub ühtlaseks ja kreemjaks.

9. Serveerige semifreddo koos küpsiste ja kastmega.

Näpunäited

  • Retseptis antud koguste järgi valmistatud küpsistest jagub rohkem kui 8 inimesele. Tehke valmis kõik küpsised ja säilitage neid õhukindlas anumas või külmutage taignapallid, et etteteatamata külaliste saabudes küpsised kiirelt valmis saada.
  • Omaette portsjonite saamiseks külmutage semifreddo silikoonist muffinivormis.

«Minu köök on parim» 4. hooaega näeb Sony Entertainment telekanalil argipäeviti kl 19:00.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles