Retseptivõistluse võitjad on selgunud!

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koorene hapukapsapirukas peekoni ja pohladega.
Koorene hapukapsapirukas peekoni ja pohladega. Foto: Liis Treimann

Talvise peolaua retseptivõistluse võitsid

Erlis Schönberg

, kes saatis koorese hapukapsapiruka retsepti ja

Linda Sutt

, kes saatis Agnese koogi retsepti.

Koorese hapukapsapiruka peekoni ja pohladega valisime parimaks soolase toidu retseptiks, sest seda oli väga lihtne valmistada ja koostisosad - hapukapsas, peekon, pohlad - olid jõululikud. Samas oli selle retsepti puhul uudne hapukapsa kasutamine pirukapõhjal ning ka pirukapõhja enda koostis - porgand ja kaerahelbed.

Kui on soov anda pirukale pidulikumat ilmet, võiks selle valmistada hoopis väikestes ahjuvormides!

Fazer Amica peakokale Ander Listrale meeldis selle retsepti puhul kõige rohkem just taigen. «Niinimetatud Eesti köögi quiche,» märkis Listra.

Agnese koogi valisime parimaks magusa toidu retseptiks, sest selle valmistamine oli väga kiire ja hõlbus. Samuti sobisid kakao-, kohupiima ja kirsimaitse omavahel väga hästi ning teiste võistelnud magustoitudega võrreldes oli retsept palju viimistletum ja terviklikum.

Kiirel jõuluajal võib sellise koogi valmistada ka juba eelmisel päeval, sest selle maitseomadused muutuvad külmkapis seistes veelgi paremaks! Ka samal päeval Agnese kooki valmistades tasub silmas pidada, et enne söömist tuleb see korralikult maha jahutada.

«Lihtne, mõnus, kerge, millega ka vanapoisid ja lapsed ammugi saaksid kerge üllatuse valmistada,» kommenteeris Fazer Amica peakokk Ander Listra. 

***

Retseptivõistluse võitjad selgitas välja Postimehe jõulueri žürii.

Kõigepealt valis laekunud 53 retsepti Fazer Amica peakokk Ander Listra välja kolm soolase ja kolm magusa toidu retsepti, mille valmistamine ja maitsmine jäi juba Postimehe jõulueri köögitoimkonna kanda. Valmistatud toitude seast valis žürii parima soolase ja parima magusa toidu retsepti.

Auhinnasaajaid on võidust teavitatud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles