Taiwan kaalub rämpstoidumaksu kehtestamist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rämpstoit.
Rämpstoit. Foto: SCANPIX

Taiwan kavatseb esimese riigina maailmas rämpstoidule eraldi maksu kehtestada, et seeläbi panna rahvast tervislikult toituma, kirjutas täna kohalik ajaleht.


Taiwani terviseedendamise büroo on koostamas eelnõu, mille raames kehtestataks eraldi maks ebatervislikeks peetavatele söökidele ja jookidele nagu limonaadid, kommid, koogid, kiirtoit ja alkohol, vahendas AFP ajalehe Apple Daily uudist.

Maksust saadav tulu suunaks riik seejärel kas kodanike seas tervisliku eluviisi propageerimiseks või riikliku tervishoiukindlustusprogrammi, millel raha napib.

Parlament arutab eelnõu ilmselt järgmisel aastal ning võib jõustuda juba 2011. aastal, teatas leht viitega büroo direktor Chiou Shu-tile.

Kui eelnõu läbi läheb, saaks Taiwanist esimene riik maailmas, mis rämpstoidumaksu kehtestab. Kohaliku terviseorganisatsiooni John Tung Foundation teatel on 25-30 protsenti Taiwani lastest ülekaalulised ning see paneb riikliku tervishoiusüsteemi suure pinge alla.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles