Jõgevamaa otsib endale iseloomulikku suppi

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Liis Treimann

Jõgeva maavalitsus kuulutab välja konkursi paikkonnale iseloomuliku roa ehk Jõgevamaa supi väljaselgitamiseks.


Maavanem Viktor Svjatõševi sõnul on retseptikonkursi eesmärk saada supp, mis sobib nii rahvaüritustel pakkumiseks kui ka külaliste kostitamiseks.

«Retseptide juurde tuleb lisada lühike kirjeldus supi pakutavatest maitseelamustest. Samuti võiks olla supil meeldejääv nimi,» lisas maavalitsuse referent Terje Jürgenson.

Kokandusala asjatundjatest koosnev žürii valib välja viis paremat retsepti, mille põhjal keedavad supid valmis Põltsamaa ametikooli õpilased ja õpetajad. Seejärel degusteerivad hindajad suppe ja otsustavad, missugune nendest saab peapreemia ja leiab kasutamist Jõgevamaa supina.

«Et Jõgevamaa koosneb üsnagi eriilmelistest Jõgeva, Põltsamaa ja Mustvee piirkondadest, oodatakse konkursile ka retsepte, mille järgi valmistada mõnele neist piirkondadest iseloomulikku suppi,» ütles Jürgenson.

Viktor Svjatõševi sõnul on küüslaugufestivaliga seotud külmalinna küüslaugusupp juba tõestanud, et tavapärasest erinevad road võidavad kiiresti populaarsuse. «Pakkusime seda hiljuti Ukraina Vabariigi suursaadikule, kes kiitis küüslaugusuppi,» lisas Svjatõšev.

Retsepte konkursile „Jõgevamaa supp" oodatakse hiljemalt 15. veebruariks 2010 e-posti aadressil terje@jogevamv.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles