Uued tooted: konservis valmistoidud ja nisuõlu

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Maag lihatööstus

Maag lihatööstus tõi Rannarootsi kaubamärgi all müügile uued konserveeritud valmistoidud, Saku sortiment täienes aga heleda nisuõllega Saku Valge.


Rannarootsi konservtoodete sarja lisandus neli uut toodet: guljašš kartuliga, strogonov kartuliga, hakklihakaste kartuliga ja maksakaste kartuliga. Tooted on 400-grammistes konservkarpides.

Tegemist on valmistoitudega, mida saab kiiresti ja lihtsalt valmistada. Toidu valmistamiseks tuleb karbi sisu soojendada pannil või mikrolaineahjus. Matkal olles on mugav toitu soojendada koos karbiga kuumas vees, enne vette asetamist tuleb avada karbi kaas.

Konservide pikk säilivusaeg saavutatakse toidu kuumutamisel kõrgemal temperatuuril. Uute konservide hinnad poekettides on 25-32 kr/tk.

Saku Õlletehas toob talvehooajal müügile pehme maitsega heleda nisuõlle Saku Valge. Tegemist on Eestis villitud nisuõllega, millele on iseloomulik lumivalge vaht, hõrk-mõrkjas puuviljane maitse ning pärmist tingitud hägusus.

Nisuõlut tootis Saku ka 2004. aastal, kuid tollal oli see üsna nišitoode ning tootmismahud väiksed. Kuna praegu on inimesed aga Saku hinnangul õllekultuurist ja erinevatest õllesortidest teadlikumad, otsustati toode taas turule tuua.

Nisuõlu on Saku teatel väga populaarne tugeva õllekultuuriga riikides nagu Saksamaa ja Austria. See on pruulitud pinnakääritamise meetodil ning õlles on kasutatud odralinnaste kõrval ka nisulinnaseid.

Serveerimine on nisuõllede puhul väga oluline. Serveerimisel on soovitatav klaas veega loputada ja valada see poolenisti täis, seejärel loksutada pudelit, et pärm täielikult eralduks ning valada välja ülejäänud osa õllest.

Ainult sellisel moel serveerides jääb mahedat nisuõlut kaunistama rikkalik ja uhke vahukroon.Saku Valge alkoholisisaldus on 5 mahuprotsenti ning soovitatav serveerimistemperatuur 6 - 9°C.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles