Eesti parim koolisöökla on Kivi-Vigalas

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parima koolisöökla finaalvõistlus toidumessil.
Parima koolisöökla finaalvõistlus toidumessil. Foto: Liis Treimann

Eile õhtul toimunud parima koolisöökla konkursi finaalvõistlusest väljus võitjana Raplamaal asuv Kivi-Vigala Põhikool, mida esindasid kokad Rutt Rasva ja Katrin Klimenko.

Konkursi finaali pääses seitse kooli: Kivi-Vigala Põhikool, Kõrveküla Põhikool, Paikuse Põhikool, Saku Gümnaasium, Tallinna Arte Gümnaasium, Tallinna Pae Gümnaasium ja Õismäe Kool. Veidi rohkem kui kümne minuti jooksul tuli kokkadel valmistada supp, praad ja magustoit, mis vastaksid nende koolis pakutavale tavapärasele lõunale.

Žürii võttis hindamisel arvesse toidu maitset, toiteväärtust, välimust, serveerimist ning valmistamise protsessi. Žürii esimehe Vello Kivibergi sõnul oli selleaastane võistlus üllatavalt tasavägine.

«Rõõm on näha, et finalistide üldine tase on tõusnud. Võrreldes eelmise aastaga on toidud läinud veelgi maitsvamaks, arenguruumi on siiski magustoitude osas,» märkis Kiviberg.

Kivi-Vigala kokad Rasva ja Klimenko osalevad konkursil juba neljandat korda ning nende arvates annab võistlus adrenaliini ja on innustav vaheldus koolisöökla igapäevatööle.

Võitjad saavad Elektrolux Eesti toel preemiaks kahepäevase reisi Helsingisse Gastro messile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles