Täna-homme selgitatakse välja Eesti paremad jõulutooted

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõulutoodete degusteerimisel meelitasid huvilisi kõige enam ligi õlled.
Jõulutoodete degusteerimisel meelitasid huvilisi kõige enam ligi õlled. Foto: Siiri Erala

Käimasoleval toidumessil selgitavad asjatundjad välja Eesti paremad jõulutooted, hindamisel on õlled, pagaritooted ja poolsada liharooga.

Kõige väiksem, kuid kõige rohkem proovijaid meelitanud valik on õllede seas. Kohalikud tootjad on jõulutoote konkursile välja pannud viis õlut: Saku Valge, Pulsi Jäägri õlu, Saku porter, Pulsi Jõululegend ja Jõulusokk.

Pagaritoodete kategoorias on võistlemas 20 toodet ja nende seas on üllatuslikult palju erimaitselisi leibasid: Pagaripoistelt Jõululeib suitsulihaga, Jõululeib siil, Jõululeib orikas, Jõululeib rosinatega, Jõululeib rosinate, aprikooside ja metsapähklitega, Saare Leivalt Tähtpäevaleib, Leiburilt Puuviljaleib ja Pohlaleib ning Eesti Pagarilt Puuviljaleib. Lisaks on võistlustules ka üks sai – Puuviljaga jõulusai Leiburilt.

Leivatootjad on talviseks hooajaks valmistanud ka spetsiaalseid kooke, näiteks Pagaripoisid on väljas tordiga Jõulud ja Jõulukeeksiga, Eesti Pagar pidas konkursile toomiseks sobilikuks Meekooki ning Pere Leib Kirsika kooki ja Pohlakese kooki. Piparkoogid võistlevad omaette kategoorias.

Kõige suurem on konkurents lihatoodete seas, kokku on võistlusele esitatud 50 lihatoodet alates sültidest, pasteetidest kuni verivorstide, -käkkide ja ahjupraadideni välja. Põnevamad tooted, mida Eesti tootjad parimaks jõuluroaks julgesid pakkuda, olid näiteks Linpeti Pelmeenid metssealihaga, Rannarootsi rukkiverivorstid, Vastse Kuuste Ahjupadrun, Rakvere BBQ-verivorstikesed, Saaremaa Lihatööstuselt Põssa praad röstsibulaga ja Rimilt Küülikumaksa pasteet.

Täna pärastlõunaks oli erinevaid jõulutooteid toidumessil maitsnud juba mõnisada asjatundjat, degusteerimine jätkub ka homme ja võitjad selguvad pärast homset messipäeva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles