Kaheksa moodust, kuidas paarisuhtes üksteist pidevalt üllatada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kui me oleme ausad, siis tuleb tunnistada, et pikaajaline monogaamne suhe võib aja jooksul tunduda, nagu elaks sama päeva üha uuesti ja uuesti läbi. Seda küll positiivses mõttes, ent pidev kordumine võib muutuda igavaks.

Stabiilsus, etteaimatus ja korduvad mustrid on need, mille tõttu on paarisuhe paljude jaoks niivõrd oluline. Ometi on mõnikord tähtis asju veidike paigast loksutada ja turvalisest rutiinist välja põigata, kirjutab Yahoo! Shine. Kuidas rutiinseks muutunud paarisuhtes üksteist endiselt üllatada?

Mõelge välja spontaanseid mänge. Leiutage üksteisele mõeldud mänge. Suvel mängige näiteks veesõda või kui armastate telekamänge, siis mängige neid. Peaasi, et hoiaksite suhte mängulise ja ajaksite üksteist naerma.

Tähistage pisiasju. Üks parimaid asju paarisuhte juures on see, et sul on isiklik ergutaja, kes on igas olukorras sinu poolt. Võtke aega, et tähistada pisiasju, mis teie eludes juhtuvad. Ärge tähistage ainult ametikõrgendust, sünnipäeva või muud tähtpäeva.

Astuge juba käidud rajalt kõrvale. Millega te igapäevaselt tegelete? Milliseid käitumismustreid või tegevusi on teie mõlema puhul võimalik ette ennustada? Tehke nüüd midagi teisiti - sel viisil suureneb dopamiini tase, ärevus ja võid taas oma kõhus liblikaid tunda. Võib-olla on partner harjunud, et tuled iga päev samal ajal koju. Lahku mõnel päeval tööl varem ja üllata kaaslast, et saaksite pärastlõuna koos veeta. Või ärka hommikul varem, et jõuaksid partnerile mõnusa hommikusöögi valmistada.

Riskige koos. Olge valmis tegema midagi, mis vähemalt ühe teist oma mugavusstsoonist välja tõmbaks, isegi kui tegemist on pelgalt mõne keerulise roa valmistamisega. Isegi kui asi lõpeb sellega, et teie köögis olev suitsuandur hakkab kõrbema läinud toidu pärast piiksuma, jääb see kogemus teile pikaks ajaks meelde.

Olge spontaansed. Tehke spontaanselt midagi tobedat, olgu selleks tantsimine bussipeatuses või üksteisest luuletuste kirjutamine ja seejärel nende ettekandmine mõnes rahvarohkes kohas.

Üllatuskingitused. Üllatuskinkide puhul on oluline teada, mida su partner tahaks kingiks saada. Mõne inimese jaoks võib see olla mõni füüsiline kingitus, mõnele piisab paarist ilusast sõnast. Mõnele meeldib hoopiski see, kui partner peseb nõud ära või koristab kodu.

Tehke nimekiri asjadest, mida tahaksite koos proovida. Hoidke nähtavas kohas ja täiendage pidevalt nimekirja asjadest, mida soovite koos teha. Üritage korra nädalas või korra kuus mõni neist asjadest ära teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles