Viis moodust, kuidas luua teistega tõhusaid ja pikaajalisi sidemeid

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Tänapäeval ei investeeri inimesed oma aega ükskõik millesse. Me investeerime ja pühendame end inimestele (või brändidele), mis on usaldusväärsed ning end meie silmis tõestanud.

Meie austust on võimalik erinevatel viisidel ära teenida, kuid kõige suuremat rolli mängib siinkohal tugeva sideme loomine. Järgi allpool olevaid nõuandeid, et luua ükskõik kellega tõhusaid ja kestvaid sidemeid, kirjutab GalTime.

1. Ole tõepärane, sest kellelegi ei meeldi võltsid inimesed

Näita teistele kohe alguses, milline inimene sa oled. Ole igas olukorras aus ja inimesed märkavad seda kiirelt. Ära muuda end ega valeta oma elu kohta, et olla selline inimene, kes teistele võiks rohkem meeldida. Varem või hiljem saadakse aru, et sa oled vaid teeselnud. Ja kohe, kui su teesklust märgatakse, ei taheta enam sinuga suhelda.

2. Ole meeldiv, sest kellelegi ei meeldi ebaviisakad inimesed

Tundub lihtne ja loogiline, kas pole? Miks on siis mõne inimese jaoks nii raske olla meeldiv ja viisakas? Kui tahad elus ja äris edukas olla, on väga oluline olla meeldiv inimene, kellega teised tahavad suhelda. Naerata teistele, ole viisakas - mõtle enne, kui ütled, ole abivalmis ja koostööaldis, suhtle inimestega - tekita neis tunne, et nad on olulised, ja ole positiivne - see on nakkav!

3. Pea oma lubadustest kinni

See on ka väga lihtne nõuanne. Kui lubad midagi teha, siis tee seda. Isegi kõige tühisemad lubadused - ebameeldivale kliendile tagasi helistamine või mõne tänuliku e-kirja saatmine - on olulised. Kui pead oma lubadustest kinni, siis teised märkavad seda. Kui seda märgatakse, muutud sina usaldusväärsemaks inimeseks. Ja kas usaldus pole mitte tugeva sideme aluseks?

4. Näita välja armastust, sest juba biitlid teadsid, et kõik, mida vajad, on armastus (All You Need Is Love)

Armastuse all ei peeta alati silmas romantilisi tundeid. Näita inimestele, et hoolid neist. Küsi inimestelt, kuidas nende päev on möödunud, millised on plaanid nädalavahetuseks jne. Sünnipäeva või mõne saavutuse puhul õnnitlemine näitavad samuti, et sa hoolid sellest, kuidas teistel läheb. Oluline on inimesi ka tänada. Tänutunne on niivõrd oluline, kuid paljud meist unustavad selle sageli ära. Ürita olla teistsugune inimene.

5. Ole isetu, sest kellelegi ei meeldi isekad inimesed

Millal küsisid kelleltki viimati, kas saad neid kuidagi aidata? Võimalik, et sellest on mõni aeg möödas. Tee regulaarselt teiste jaoks midagi. Paku kolleegile, et tood teile mõlemale lõunasöögi, sest lähed niikuinii välja. Võta vabatahtlikuna mõne ürituse korraldamisest osa. Kui näed mingit võimalust aidata, haara sellest kinni. Mida rohkem endast teistele annad, seda rohkem saad ka vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles