Arteri test: lihtne suupiste

Tiina Kolk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu

Mäletate, kuidas Väikevend ja Karlsson lihapalle vohmisid? Paljudel pärineb lihapalli-ihalus just sellest raamatust. Kui tavapäraste lihapallide meisterdamisega saab iga kokkamishuviline koolipoisski hakkama, siis kuidas pannakse neisse täidis?  Arter mekkis lisanditega hakklihapalle ja jagas hindeid viiepallisüsteemis.



Lihapallid grillitud paprika ja fetajuustuga

Koostis: sealiha (31%), veiseliha  (26%), maitsestatud täidis. 100 g on 234 kcal. Valmistaja AS Rakvere Lihakombinaat. 300 g paki hind Pirita Selveris 23.90.


 Hinne 4

Testijad: Neid Karlsson sööks ja väga palju! Sisu maitsev ja mahlakas. Erakordselt meelepärane suutäis. Vahva vürtsikas sisu. Sobib sellele, kellele meeldivad fetajuust ja paprika, vastasel juhul mitte.



Lihapallid taco-toorjuustu seguga

Koostis: sealiha (31%), veiseliha  (26%), maitsestatud toorjuustutäidis. 100 g on 261 kcal. Valmistaja AS Rakvere Lihakombinaat. 300 g paki hind Pirita Selveris 23.90.

Hinne 4

Testijad: Täielik õnnestumine. Huvitav järelmaitse. Päris mõnus ja vürtsine. Külmast peast parem kui soojana. Taco lisab muidu tuimale toorjuustule särtsu.



Lihapallid toorjuustuseguga

Koostis: sealiha (31%), veiseliha  (26%), toorjuustutäidis. 100 g on 261 kcal. Valmistaja AS Rakvere Lihakombinaat. 300 g paki hind Pirita Selveris 23.90.

Hinne 4

Testijad: See on vahva mõtte – anda lihapallile soe ja vedel süda! Rammus. Üllatavalt meeldiv isegi neile, kes toorjuustu muidu ei taha. Mõnus suutäis ja toorjuustu on ohtralt.  Igavavõitu, õiget maitset pole.  



Lihapallid ürdi-toorjuustuseguga

Koostis: sealiha (31%), veiseliha  (26%), maitsestatud toorjuustutäidis. 100 g on 261 kcal. Valmistaja AS Rakvere Lihakombinaat. 300 g paki hind Pirita Selveris 23.90.

Hinne 3

Testijad: Suurepärane, maitsestamine on õnnestunud. Ei tea... mitte midagi erilist ja iseloomulikku. Kohutavalt soolane. Ei saa aru, milline maitse käib üle – kus on ürdid? Liiga küüslaugune.



Kanapallid

Koostis: kanalihamass (72), joogivesi, kuivikupuru, kartulihelbed, tärklis, sibul, keedusool, maitseained. 100 g on 224 kcal. Valmistaja AS Tallegg. 300 g paki hind Pirita Selveris 15.90.

Hinne 3

Testijad: Vaene kana! Misasja nad sinuga on teinud! Hea, et kanapallid kuumad olid, muidu poleks mingit maitset. Raske öelda midagi head ja samas ka midagi halba. On nagu on. Kana maitset on siiski vähem, aga pole sugugi paha suutäis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles