Põltsamaa Felix paneb sel sügisel pakkidesse värske õunamahla

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õunamahl Põltsamaa Premium.
Õunamahl Põltsamaa Premium. Foto: Tootja foto

Parast paariaastast pausi käivitas Jõgevamaa toiduainetetootja Põltsamaa Felix taas mahlapressi, kuna Eesti õunakasvatajate tänavune saak tuli rikkalik. Mahlaostjale tähendab see aga seda, et mahlapakki jõuab kodumaine naturaalne neste.


Peagi võib kauplustest leida pakendatud ehtsat värsket õunamahla, mis pole valmistatud mitte välismaisest kontsentraadist, vaid just tänavusest õunasaagist, kirjutab ajaleht

Vooremaa

.



Üldiselt valmistavad toiduainetööstused pea kogu maailmas õunamahl eelnevalt tehtud kontsentraadist. Põltsamaa Felixi turundusdirektor Marek Viiol tunnistas, et värskelt pressitud õuntest valmistatud mahla valmistamine ja villimine jäi vahepeal tõepoolest soiku, sest kontsentraadist mahla tootmine on lihtsalt paindlikum. «Seekord otsustasime õunad otse mahlaks pressida ning värsket mahla turustama asuda. See on meile küllalt uus kogemus.»



Praegu käib Põltsamaa õunapressist läbi umbes 40 tonni õunu päevas, mahla tuleb välja umbes 80 protsenti. Tänavu on plaanis pressida 400 tonni õunu, millest valmistatakse umbes 300 000 liitrit mahla.



Aastate eest on tehases asuva pressi alt läbi käinud ka 2000 tonni õunu hooaja jooksul.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles