Luisa Värk avaldab oma lemmikpannkookide retsepti

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Luisa Värk
Luisa Värk Foto: promo

Kokasaade «Lemmikretsept» juht ja tuntud laulja Luisa Värk rääkis Buduaarile, kuidas tal saate juhtimine on läinud ja jagas oma pannkookide retsepti.

Luisa peab end ise pigem soolase toidu austajaks, samas ei ütle ta kunagi ka väikesest koogitükikesest ära. «Mul pole hea koogi või sorbeti vastu midagi, aga eks see oleneb ikka kogustest ka, natuke ikka võib,» nentis Luisa.

Luisal on köögis veel üksjagu õppida. Näiteks soovib ta harjutada mereandidega ümber käimist ja tahaks katsetada ulukitest roogade valmistamist.

Kokasaates söögi valmistamine tähendab võõras köögis toimetamist, kuid Luisat see ei häiri. «Tegelikult ei ole väga vahet, kus süüa teha. Tähtis on teada, mida sa täpselt teed ja mida valmiv roog sisaldab. Kui saad kasutada oma tööriistu, siis juba see teeb kõik palju mugavamaks,» leidis ta.

Kui mängus on teravad noad, siis on alati oht endale viga teha ja seda teab Luisa juba omast käest. Nimelt on ka kokasaate võtetel väikeseid õnnetusi ette tulnud. «Eks äpardusi, väikeseid sisselõikamisi ja muud sellist on mul juhtunud küll ja mõnikord olen unustanud mõne komponendi, mis retsepti kuulub, näiteks õigel ajal lisada, siis tuleb seda kas hiljem teha või retsept üldse ümber mängida. Siiani ei ole ükski toit väga vussi läinud.»

Luisa jagas oma traditsiooniliste pannkookide retsepti, mida ta ise vanamoodsaks peab, ehk tegu on ühe õige vanakooli pannkoogi retseptiga.

«Võtan suure kausi, sinna panen kolm muna ja iga muna kohta 1 sl suhkrut, lisan näpuotsaga soola. Lisan klaasi kuni poolteist keefiri, pool kuni klaas piima ja segan kokku lisades jahu kõige lõpus. Siis lisan pisut kas söögisoodat või küpsetuspulbrit. Ise kasutan tavaliselt viimast,» lisas ta.

«Jahu tuleb siis segada tunde järgi - kui teha ülepannikooke, siis vähem jahu ja valmib vedelam tainas. Kui teha vanakooli pisikesi pannkooke, siis rohkem jahu. Peale soovitan panna mett või toormoosi, mis enamikel perenaistel juba sügavkülmas ootamas on.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles