Pädaste pakub Peterburis oma toite

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pädaste mõisa restoran Alexander.
Pädaste mõisa restoran Alexander. Foto: Marina Puškar

Seoses festivaliga «Eesti maitsed» vahetavad mitmed Eesti restoranid menüüsid parimate Peterburi restoranidega, teiste seas pakub Venemaal oma toite Pädaste mõis.

Pädaste mõisa partneriks on Peterburi linna prominentsete ja jõukate külaliste meelispaik hotelli Taleon Imperial restoran. Seal kuni 14. novembrini pakutava menüü autoriks on Pädaste restorani peakokk Peeter Pihel.

Pädaste mõisa ärijuht Martin Breuer rääkis, et nad pakuvad külalistele maitseelamusi Muhu ja seda ümbritsevate saarte traditsiooniliselt toidulaualt.

«Eesti saarte toit on üsna sarnane, asukohast sõltumata. Saartel on pakkuda hea kvaliteediga lamba-, vuti-, põdra- ja metssealiha, rääkimata kalast, juurviljadest, meest, ürtidest, sibulatest, seentest ja marjadest. Oma köögi jaoks sobiva tulemuse saame kasutades värske tooraine puhul traditsioonilisi toiduvalmistusmeetodeid – soolamine, kuivatamine, marineerimine ja suitsutamine,» iseloomustas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles