Videod: feministid tegid Robin Thicke’i seksistlikust muusikavideost vaimukad paroodiad

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaader paroodiast «Defined Lines».
Kaader paroodiast «Defined Lines». Foto: Kuvatõmmis

Robin Thicke’i suvehitt «Blurred Lines» on feministid tagajalgadele ajanud.

Hiljuti avaldas oma paroodia hitist Mod Carousel (teine video). Looja sõnul on paroodia eesmärgiks näidata seksuaalsust teises perspektiivist ning näidata nii naisi kui ka mehi positiivses valguses. Valguses, kus ka mehed võivad olla justkui objektid ning kus naised võivad olla tugevad ja seksikad.

Nüüd tegi oma versiooni laulust ka Aucklandi tudengite trupp Law Revue Girls (esimene video). Pala «Defined Lines» on veelgi paremini teostatud ja väga vihase sõnakasutusega. Üks sõnade autoritest selgitas, et nende eesmärk on näidata, kui vääralt kujutatakse naisi popmuusikavideotes ja nad tahavad, et naisi koheldaks meestega võrdselt.

Kui «Defined Lines» esialgu Youtube’i keskkonda üles laeti, eemaldati see ebasobiva seksuaalse sisu pärast, kuid hiljem lisati tagasi. Video loonud feministide sõnul näitas see ühiskonnas valitsevat erakordset kaksikmoraali, sest modellid Thicke’i videos on palju rohkem seksualiseeritud. Negatiivne vastukaja tegi aga feministidele palju nalja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles