Leivaliit püüab meelitada lapsi ja noori rukkileiba sööma

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leivaliit keskendub tänavusel leivanädalal lastele ja noortele.
Leivaliit keskendub tänavusel leivanädalal lastele ja noortele. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Täna algas leivaliidu korraldatav leivanädal «Rukkileib meie laual», mille eesmärk on juhtida tähelepanu heale ja tervislikule rukkileivale eeskätt laste ja noorte hulgas.

Leivaliidu tegevdirektori Arnold Kimberi sõnul muutub maailm üha kirevamaks ka toidu mõttes ja seetõttu peab klassikat ikka meelde tuletama. «Miski ei asenda rukkileiba eestlaste menüüs ei tervislikkuse ega toiteväärtuse poolest ja leib on meile südamelähedane,» ütles ta.

Leivanädalal on kindlad rituaalid ja ettevõtmised nagu rukkileiva õnnistamine, uudseleiva viimine presidendilossi, lahtiste uste päevad Eesti veskites ja pagaritööstustes, näitusmüügid, degusteerimised, temaatilised näitused ning üritused lasteasutustes, koolides ja muuseumides. Kaasa löövad valla- ja maavalitsused, perearstikeskused, kultuuriasutused ja paljud teised. Üritused toimuvad üle kogu Eesti.

Traditsiooniliselt lõppeb leivanädal lõikuspüha tähistamisega, seekord toimub teenistus Saaremaal, Püha kirikus Pihtlas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles