Eesti kokad panevad maineka võistluse pärast kulbid kokku

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kokandusvõistluse Bocuse d’Or tänavused võitjad.
Kokandusvõistluse Bocuse d’Or tänavused võitjad. Foto: AFP / Scanpix

2011. aasta jaanuaris toimub mainekas kokakunsti võistlus Bocuse d’Or, mille osalejateringi pääsemiseks hakkavad juba nüüd trenni tegema kolm Eesti tippkokka: Dmitri Rooz, Tõnis Siigur ja Rene Uusmees.

Roozil, Siiguril ja Uusmehel tuleb Eesti esindamiseks kolme kuupärast omavahel pidada võistukokkamine, mille tulemusi hindab žürii eesotsas nimekate kokkadega Hispaaniast, Taanist ja Londonist.

Eestit esindama valitud kokal on seejärel ligi viis kuud aega viimistleda oma menüüd Šveitsis Genfis toimuvaks Euroopa finaaliks, kus selguvad edasipääsejad rahvusvahelisele lõppvõistlusele Prantsusmaal.

Finaalis tuleb kokkadel viie ja poole tunni jooksul valmistada üks roog lestast ning teine vasika ribidest, jalgadest, peast ja harknäärmest.

Mullu pääses Eesti esimest korda Bocuse d’Or Euroopa finaali ja sealt edasi ka lõppvõistlusele. Siis Eestit esindanud Vladislav Djatšuk tuli finaalis 15. kohale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles