Eksiarvamusi sellest, kuidas saada lamedat kõhtu

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kes ei tahaks seksikat lamedat kõhtu? Paraku liigub ringi palju eksiarvamusi sellest, kuidas seda saavutada ja seetõttu on palju neid, kes näevad tulutult vaeva ja eesmärgini ei jõua.

Fitnea pani kirja viis müüti, mida ei tasu uskuda.

Istessetõusud teevad kõhu lamedaks

Usud, et kui teed palju istessetõuse, siis lähebki kõht kauniks. Päris nii see pole. Kõigil on kõhulihased, aga mõnel on need rasvapolstri all rohkem peidus kui teistel. Kui tahad lamedat kõhtu, pead keskenduma kõhurasva vähendamisele. Võtmeküsimuseks ongi mitte istessetõusudele keskendumine vaid rasvapõletusele pühendumine.

Näljutamine teeb kõhu kauniks

Sulle võib tunduda, et pead näljas olema, et kaalust alla võtta ja kõhtu kauniks saada. Näljutamine on ebaefektiivne ja väga ohtlik. Ära arva, et tühi kõht toob kiireid tulemusi, see on väga lühinägelik arvamus. Organism on tervik ja näljutamine mõjutab oluliselt ainevahetust. Selle tagajärjel kulub eesmärgini jõudmiseks hoopis rohkem aega. Et lamedat kõhtu saada, tuleb toituda mitmekülgselt ja süüa tihti, väikeseid protsjoneid. Kui tahad kaalu langetada, söö vähem, aga ära ole näljas.

Toidulisandid

Lootes kergemalt läbi ajada võid arvata, et saad abi kaalulangetustablettidest. Selliseid toidulisandeid, mis lubavad ilusat kõhtu, on müügil ohtralt, kuid ära lase end orki tõmmata. «Imepille» pole olemas. Suurema tõenäosusega jääd lihtsalt pisut vaesemaks ja tulemusi kõhul näha pole. Tablettide neelamise asemel tasub teha intensiivselt trenni.

Dieet-tooted kiirete tulemuste nimel

Palju on müügil tooteid, mille pakendilt võib välja lugeda, et need sobivad just dieedipidajatele. Sageli võib hoopis avastada, et neis on palju rafineeritud suhkrut ja lisaaineid, mida su keha tegelikult ei vaja. Mitte kõik dieettoidud ei soosi kaalu langetamist. Kui sind huvitab, mida suhu pistad, siis võta aega ja loe hoolikalt etiketilt, mida toit sisaldab. Kaloritel on kergem silma peal hoida, kui teed ise süüa ja ei tarbi valmistoitusid. Täisteratooted on hea valik.

Väldid kõiki süsivesikuid

Süsivesikutest on palju halba räägitud, kuid oluline on vahet teha, millised neist tervisele kurja teevad. Nagu eelnevalt mainitud, tasub hoiduda valmistoitudest. Süsivesikuid peab keha ikka saama, selleks aga söö kaerahelbeputru, täisteratooteid ja pruuni riisi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles