Hoidised: kaneelipirnid

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaneelipirnid.
Kaneelipirnid. Foto: santa maria

Kaneelipirnid

4 pooleliitrist purki

1 kg pirne
1 kaneelikoor
1 tl vanillisuhkrut
1 pooleks lõigatud sidrun
300 g suhkrut
500 ml vett

Keeda potis siirup veest, suhkrust, sidrunist, vanillisuhkrust ja kaneelipulgast. Koori, puhasta ja lõika pirnid 4 või 6 osaks, aseta valmis siirupisse ja keeda tasasel tulel 6-8 minutit, kuni pirnitükid hakkavad muutuma klaasjaks.

Võta välja sidrunipoolik, tõsta pirnitükid hoolikalt puhtaks pestud ja desinfitseeritud purkidesse, vala peale siirup ning kaaneta.

Hüva nõu! Siirupile võid lisada ka glögimaitseainet.

Purkide desinfitseerimiseks loputa neid tulise ja keeva veega või aseta need ahju ja kuumuta kuni 150 kraadini. Kui tahad hoidiseid säilitada üle talve, on soovitav purgid pastöriseerida. Tõsta täidetud, kuid kinnikaanetamata purgid kaelani vette ja kuumuta sõltuvalt purgi suurusest ligi 10 minutit (3-liitrine kurgipurk vajab 15 minutit keetmist). Pärast kuumutamist keera kaaned kinni, pööra purgid põhjaga ülespoole ning kata rätikuga.

Allikas: Santa Maria

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles