Turkmeenid pühitsevad melonit

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turkmeenid peavad melonipäeva.
Turkmeenid peavad melonipäeva. Foto: AP / Scanpix

Türkmenistan valmistub suureks melonipühaks, mida traditsiooniliselt tähistakse augusti teisel pühapäeval.


Melonipäeva tähistamise tava sai alguse 1994. aastal toonase presidendi Saparmurat Nijazovi käsul.

Nüüdne riigipea Gurbangulõ Berdõmuhhamedov saatis püha puhul tervituse kõrvitsaliste kasvatajatele, põlluteadlastele, maaharijatele ja kogu turkmeeni rahvale. Tervituse avaldasid laupäeval kõik üleriigilised ajalehed.

Berdõmuhhamedov märgib oma läkituses, et Türkmenistani melonid on läbi aegade hämmastanud maailma oma erakordse magususe ja aroomiga.

«Melonid on osa suurest pärandist, turkmeeni rahva rahvuslik rikkus,» rõhutas president.

Ühtlasi väitis ta, et «uue renessansi ajastul, mil Türkmenistani majanduslik, poliitiline ja kultuuriline areng vallutab järjest uusi kõrgusi, luuakse maahairjale kõik tingimused tööks, loominguks, põllult rikkaliku saagi korjamiseks ja külluses elamiseks».

«Sel eesmärgil täiustatakse meie riigis töö- ja sotsiaalkaitsealast seadusandlust, viiakse teaduslik-tehnilist potentsiaali maailmatasemele,» kuulutas Bedrõmuhhamedov.

Pidustused toimuvad sel nädalavahetusel kõikjal Türkmenistanis. Melonipäeva puhul korraldatakse foorumeid, näitusi, kontserte, sportlikke jõukatsumisi ja teisi kultuuriüritusi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles