Nippe kukeseenetoitude valmistamiseks

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kukeseened.
Kukeseened. Foto: Lauri Kulpsoo
Põlvamaal tegutseva Tammiku pubi suvekokk Ly ütleb, et kukeseentest toidu valmistamine pole keerukate killast, kuid omad nipid on siingi.

Kokk tuletab meelde elementaarse tõe, et kukeseent tuleb puhastada kuivalt, väikese harjakese või pintsliga, sest vees pesemine kahandab oluliselt seene maitset, kirjutab Õhtuleht.

Kukeseente hakkimisega ei maksaks samuti hoogu minna – köögikombainist läbi lastud seentest saab iseloomutu hakkmass, pealegi on pudiseentest valmistatud kastmel kukeseenele väheiseloomulik maitse.

Kukeseen sobib Ly sõnul kokku tüümiani ja paprikaga, praetud seentega annab täita hakklihapalle (küpsetada fooliumis), võib teha lahtist muretainapirukat juustu-munakattega.

Hakkaja perenaine teeb kilost kukeseentest kolm rooga neljale sööjale, kuid külmikus peaks olema lisaks mõni tomat, maitserohelist, natuke köögivilja ja pool kilo sealiha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles